Bosna i Hercegovina     | 25.10.2018. 12:33 |

Izaslanstvo PSBiH na sesiji Baltičke skupštine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) - Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i zamjenik predsjedatelja Izaslanstva PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (PSSEECP) Bariša Čolak i članica Izaslanstva PSBiH u PSSEECP Hanka Vajzović sudjelovat će na 37. sesiji Baltičke skupštine, koja će biti održana 26. oktobra u glavnom gradu Litve Vilniusu.

Čolak i Vajzović zastupat će u Vilniusu Bosnu i Hercegovinu kao državu predsjedateljicu SEECP-om, a na taj skup parlamentaraca putuju na poziv predsjednika Baltičke skupštine Valerijusa Simulika.

Kako je najavljeno, u okviru održavanja 37. sesije Baltičke skupštine bit će razgovarano o regionalnoj sigurnosnoj strategiji baltičkih država i o zajedničkom regionalnom tržištu plina i električne energije baltičkih država.

- Tokom 37. sesije Baltičke skupštine predviđena je rasprava i o razvoju željeznice Baltica, te o zakladi Fonda za baltičku kulturu kao katalizatoru prekogranične kulturne suradnje baltičkih država - saopćio je Sektor za odnose s javnošću PS BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Delegacija PS BiH u Budvi učestvovala na 10. plenarnom zasjedanju PSSEECP-a

Džaferović danas u Solunu na samitu SEECP-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Ohridu na COSAP konferenciji

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana