Servisne informacije     | 25.10.2018. 08:19 |

U Bosni jutros pretežno oblačno, sunčanije u Hercegovini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) - U većem dijelu Bosne jutros je umjereno do pretežno oblačno. Sunčanije je u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Srebrenica 1, Ivan-sedlo i Sokolac 2, Livno 3, Bugojno i Jajce 4, Bihać, Sarajevo i Zvornik 5, Bijeljina 6, Zenica 7, Banja Luka, Sanski Most, Stolac i Tuzla 8, Brčko, Doboj, Gradačac, Grude i Prijedor 9, Trebinje 10, Mostar i Neum 12.

 Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 4hPa je veći od normalnog i raste.

U većem dijelu Bosne danas će od sredine dana prema poslijepodnevnim satima doći do postepenog razvedravanja. U Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne bit će pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab, južnog i jugozapadnog smjera. U Hercegovini prijepodne umjereno jaka bura, koja će oslabiti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18, u Krajini i na jugu zemlje do 21 stepen.

U Sarajevu će danas prijepodne biti oblačno. Od sredine dana se očekuje smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta