Kultura     | 24.10.2018. 15:58 |

'Ikavski skup' i 'Sveknjiževna večer' u četvrtak i petak u Mostaru

FENA Denis Leko

MOSTAR, 24. listopada (FENA) - Program tradicionalne književne manifestacije Humski dani poezije koja je počela u Posavini u ponedjeljak, 22. listopada, nastavlja se u Mostaru "Ikavskim skupom" 25. listopada te "Sveknjiževnom večeri" u petak, 26. listopada.

Predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne Ivan Sivrić kazao je kako će se Ikavski skup, u kojem će sudjelovati eminentni književnici i javni djelatnici, održati u tri dijela ispred Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače u četvrtak, s početkom u 19 sati.

- Ikavski skup sastoji se od "Filoloških pogleda", "Književnih prinosa" te "Etnostavka", a smisao skupa je da njegovanje te tradicije ikavštine koja bi trebala dobiti svoju, da tako kažem, književnu verifikaciju - kazao je Sivrić.

Treći i završni dio Humskih dana poezije održat će se u Maloj dvorani HD Herceg Stjepana Kosače, u petak s početkom u 19 sati, kada će biti upriličena "Sveknjiževna večer".

- Planiramo i tu manifestaciju održati u dva dijela. Jedan je "Spomenimo se prijatelja" gdje ćemo spomenuti naše članove, ugledne književnike koji su preminuli prije 10 i 15 godina. Drugi dio je nastup oko 30 pjesnika, čitanje poezije koje ćemo nastaviti druženjem - kazao je Sivrić.

Program 19. Humskih dana poezije, koje organizira Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne počeo je posjetom Posavini, gdje su književnici kroz ponedjeljak i utorak održali Književnu večer te posjetili osnovne i srednje škole, franjevački samostan u Tolisi, muzej te crkvu.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Ukrajinski gradonačelnici u BiH uče o poslijeratnoj obnovi gradova (VIDEO)

Obilježavanje Svjetskog dana intelektualnog vlasništva u petak u Mostaru

Iz kladionice u Mostaru ukradena kasa s novcem

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta