Bosna i Hercegovina     | 24.10.2018. 07:31 |

Početak regionalnog projekta promocije prijedloga javnih politika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24.oktobra (FENA) - U okviru regionalnog projekta "Razvoj praktičnih politika" SDP Bosne i Hercegovine, Demokratska stranka, Socijaldemokratski savez Makedonije i SDP Crne Gore započinju kampanje promocije prijedloga javnih politika.

Prijedlozi javnih politika nastali su u komunikaciji sa građanima i stručnom javnošću u oblasti populacione politike i daju odgovore na aktuelna pitanja sve češćeg odlaska mladih, ujednačavanja naknada porodiljama, kao i mjerama podrške ženama i porodici, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Kampanja počinje razgovorom sa građanima i podjelom promotivnog materijala istovremeno u Beogradu, Skoplju, Sarajevu i Podgorici danas, u 12.00 sati kao dio zajedničkog socijaldemokratskog odgovora na stanje u društvima u ta četiri grada.

Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Srbija se suočavaju sa zabrinjavajućim demografskim problemima.

Socijaldemokratske stranke tih zemalja stoga predlažu aktivne razvojne populacione politike za unapređenje života ljudi i izgradnju miroljubivih društava okrenutih djeci i mladima.

Iz SDP-a BiH pozivaju građane da dođu sutra na Trg oslobođenja u Sarajevu kako bi zajedno ukazali na probleme neadekvatno regulisanih porodiljskih naknada.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U BiH lani identificirano oko 37 potencijalnih žrtava trgovinom ljudima

'Suživot u prometu' zajednička kampanja MUP-a ŽP-a i Moto kluba 'Posavac'

U BPK kampanja promocije hraniteljstva - Ne možemo biti njihovi roditelji, ali možemo porodica

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo