Bosna i Hercegovina     | 20.10.2018. 17:47 |

Volonteri na Bjelašnici zasadili 5.000 sadnica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. oktobra (FENA) - Širom Bosne i Hercegovine volonteri su danas zasadili desetine hiljada sadnica raznih vrsta drveća u okviru šeste volonterske akcije „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“.

Centralna lokacija sadnje je bila na Bjelašnici, gdje je više od 500 volontera i volonterki zasadilo 5.000 sadnica jasena i bijelog bora. Preduzeća koja gazduju šumama su podržala akciju i obezbijedila sadnice, alat, stručni nadzor i lokacije na kojima se sadilo.

Već petu godinu zaredom, specijalni partner „Let's Do It“ projekta je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine koji je i ove godine logistički, finansijski, ali i konkretnim volonterskim radom uposlenika OK BiH dao veliki doprinos uspješnoj realizaciji projekta u sve tri faze - čišćenje, edukacija po školama i pošumljavanje.

  - Danas smo na Bjelašnici zasadili 5.000 sadnica i zaista divno je bilo vidjeti ljude svih generacija kako sade drveće i zajednički doprinose svjetlijoj budućnosti naše zemlje. Građani BiH su nesebično pomogli „Let's Do It“ projekat kupovinom naših zahvanica u Konzum prodavnicama prethodnih mjeseci. Evo to su te sadnice koje smo danas zasadili za sve one koji su nas podržali. Naši ljudi su u osnovi dobri i plemeniti, samo im treba neko ko će ih pokrenuti i omogućiti im da se uključe, a mi iz Let's Do It-a radimo upravo to - rekao je Junuz Elkaz koordinator „Let's Do It“ projekta. 

Projekat je podržao BH Telecom, zlatni sponzori Eko život i Konzum, te partneri projekta Ured specijalnog predstavnika Europske unije u BiH, Fabrika cementa Lukavac, Sarajevski kiseljak, kao i OK BiH i sva preduzeća koja gazduju šumama u BiH, saopćeno je iz Stručne službe OK BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Generacije vrhunskih sportista BiH razmijenile iskustva na Prvom forumu sportista OK BiH

Delegacija Svjetske taekwondo federacije posjetila OK BiH

OK BiH obezbijedio stipendije za deset bh. olimpijskih nada (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo