Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 18.10.2018. 18:55 |

Uhapšene tri osobe zbog pokušaja atentata na Madura

FENA Saopćenje

CARACAS, 18. oktobra (FENA) - Venecuelanski ministar za komunikacije i informisanje Jorge Rodriguez kazao je da su uhapšene još tri osobe koje se dovode u vezu s neuspjelim atentatom na predsjednika Nicolasa Madura u augustu.

Oswaldo Castillo alias "El Capi," Wilder Vasquez alias "Capo," i penzionisani časnik zračnih snaga Rafael Diaz su uhapšeni, naveo je Rodriguez.

S ovim hapšenjima "glavni ogranizator iza atentata je savršeno jasan", kazao je ministar, dodajući kako su osumnjičeni povezani s krajnje desničarskom strankom.

Naveo je da su ti pojedinci također učestvovali u nasilnim protestima od 2014. do 2017. godine.

- Sada smo identificirali i uhapsili dvije grupe koje su učestvovale u pokušaju atentata - poručio je Rodriguez, istakavši da će se istraga nastaviti.

Tokom ceremonije na otvorenom 4. augusta, na obilježavanje 81. godišnjice nacionalne garde, dvije bespilotne letjelice s eksplozivom približile su se mjestu odakle je Maduro držao govor a zatim su detonirale.

Maduro je ostao nepovrijeđen, ali je nekoliko vojnika zadobilo povrede, prenosi Xinhua.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Dvoje uhapšenih u Španiji u istrazi o pranju novca povezanog s vladom Venecuele

Kremlj - Priprema se Madurova posjeta Moskvi

Maduro ponovo kandidat vladajuće stranke za predsjednika Venecuele

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije