Sport     | 18.10.2018. 16:07 |

Večeras zatvaranje Omladinskih olimpijskih igara u Buenos Airesu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. oktobra (FENA) - Svečanom ceremonijom u Buenos Airesu večeras će biti zvanično zatvorene III Omladinske olimpijske igre na kojima je Bosnu i Hercegovinu predstavljalo šest sportista - troje plivača, dvoje atletičata i jedan strijelac.

Zastavu BiH na ceremoniji zatvaranja će nositi plivačica Emina Pašukan.

Prethodnih 12 takmičarskih dana 4.000 sportista iz 206 zemalja takmičilo se u 32 sporta na igrama koje predstavljaju najveće višesportsko takmičenje za mlade vrhunske sportiste uzrasta od 15 do 18 godine.

Plivačica Emina Pašukan se takmičila u dvije discipline, u disciplini 50 metara prsno zauzela je 28. mjesto u ukupnom poretku, dok je na 200 metara prsno zauzela 23. mjesto.

Fatih Tahirović u disciplini 50 metara delfin zauzeo je 32. mjesto, dok je Tina Tadić bila 35. u disciplini 200 metara prsno.

Amar Dizdarević u streljaštvu u disiplini deset metara zračna puška osvojio je 18 mjesto. On je također nastupio u miks timu s reprezentativkom Srbije Mirjanom Malić, te osvojio 11. mjesto u ukupnom poretku.

Atletičari Aleksandra Roljić i Jovan Rosić su nastupili u disciplini 800 metara, Roljić je završila na 19. poziciji dok je Rosić bio 21, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Predstavnici OKBiH i Magoda: Stvoriti bolje okruženje za vrhunske sportiste i olimpijce

Ledo zatvara proizvodni pogon u Čitluku

Devet bh. sportista na EYOF-u u Mariboru

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'