Najave     | 17.10.2018. 11:56 |

Obilježavanje Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. listopada (FENA) - U okviru obilježavanja 18. listopada, Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima, Odsjek za borbu protiv trgovine ljudima Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, u suradnji s Udruženjem "Žena BiH" Mostar i ostalim članicama Mreže RING, organizira okrugli stol u okviru projekta "Djeca u pokretu, djeca bez pratnje – Reagiraj i spriječi trgovinu djecom!".

Okrugli stol, na kojem će biti razmijenjene informacije o stanju u oblasti sprječavanja trgovine ljudima u uvjetima novih rizika nastalih kao posljedica migracijske krize, održat će se u Centru za kulturu Mostar, u četvrtak, 18. listopada, s početkom u 11:55 sati.

U radu okruglog stola sudjelovat će predstavnici nevladinih organizacija, Granične policije BiH, Službe za poslove sa strancima, SIPA-e i Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Na Europski dan borbe protiv trgovine ljudima u Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli i Sarajevu bit će organizirane ulične akcije kroz koje će javnost bit informirana o tom značajnom datumu.

U fokusu ulične kampanje bit će napori koje ulažu vladin i nevladin sektor na smanjenju rizika trgovine djecom, razumijevanje novonastale situacije migracija u BiH i umanjenje predrasuda i ksenofobije prema muškarcima, ženama i djeci koji putovanjem preko naše zemlje pokušavaju sebi i svojoj obitelji osigurati bolje uvjete za život nego što su ih imali u zemljama iz kojih dolaze, priopćeno je iz Udruženja "Žena BiH" Mostar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Na području BiH identifikovana i zbrinuta djevojčica, žrtva međunarodne trgovine ljudima

U BiH lani identificirano oko 37 potencijalnih žrtava trgovinom ljudima

KS - U 2023. evidentirana dva slučaja trgovine ljudima i jedan slučaj krijumčarenja ljudi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'