Bosna i Hercegovina     | 15.10.2018. 16:56 |

Čović: Ostvarili smo najbolji rezultat u zadnjih 20 godina

FENA Mario Loncar

KUPRES, 15. listopada (FENA) - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović održao je danas na Kupresu sastanak na kojemu su nazočili predstavnici i predsjednici stranaka koje su nastupile na Općim izborima u BiH zajednički s HDZ-om BiH u okviru koalicije HNS-a BiH.

Nakon sastanka održana je konferencija za medije na kojoj je Čović kazao da su danas analizirani službeni rezultati Središnjeg izbornog povjerenstva.

- Današnja rasprava išla je u pravcu da se preliminarno raspravi oko samog tijeka predizborne aktivnosti, sam dan izbora i ovo što se događa nakon izbora gdje je iskazano zadovoljstvo unutar HDZ BiH našom komunikacijom i krajnje učtljivom kampanjom koju smo vodili cijelo ovo vrijeme, držeći se kodeksa koji je usvojio HDZ BiH zajedno sa našim koalicijskim partnerima iz HNS-a - kazao je Čović.

Po njegovim riječima, na sastanku je upućena poruka zahvale svima onima koji su im davali na različite načine potporu.

Govoreći o rezultatima izbora, Čović je naglasio da su najbolji u posljednjih 20 godina što im daje za pravo da moraju biti do kraja u poziciji da čuvaju i svoju vjerodostojnost i kredibilitet koju su postigli kod njihovog glasačkog tijela.

Danas, kaže Čović, nisu razgovarali kako će pristupiti implementaciji izbornih rezultata nakon konačnih službenih rezultata, ali ih zabrinjava sporost u brojanju glasova, te je od strane stranačkih predstavnika izražena i sumnja te određene nepravilnosti koje su vođene u tom procesu.

- Naš ključni današnji zadatak bit će nastaviti voditi razgovore rasterećeni bilo kakvim osobnim pozicijama u vlasti u narednom razdoblju, od mene pa nadalje - istaknuo je Čović.

On je još jednom ponovio svoj stav da su bošnjačke stranke ili jedan dio stranaka potporom Željku Komšiću napravile veliku pogrešku, ne samo prema hrvatskom narodu, „nego i prema svim čestitim Bošnjacima“.

Čović je dodao da će znati u narednom vremenu znati poslati prave odgovore, a oni će uvijek biti na tragu sedam ključnih tema koje su se, kako je kazao, komunicirale kroz predizbornu kampanju.

- Isto tako, HDZ BiH će do kraja, zbog preuzete odgovornosti jednog ogromnog broja birača, znati na jedan principijelan način sačuvati tu svoju vjerodostojnost i vjerujem da ćemo sa te strane učiniti sve ono što smo obećali u predizbornoj kampanji u ovih mjesec dana - istaknuo je Čović.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Predstavljene Smjernice i Priručnik za izvještavanje o izborima (VIDEO)

Turska jača mjere sigurnosti za predstojeće lokalne izbore

Nastavlja se prebrojavanje glasova na predsjedničkim izborima u Senegalu, opozicija slavi pobjedu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo