Bosna i Hercegovina     | 11.10.2018. 20:15 |

U Mostaru održan prosvjed protiv Željka Komšića

FENA Denis Leko

MOSTAR, 11. listopada (FENA) - Mirni prosvjed, s više tisuća sudionika, protiv izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH održao se u četvrtak u Mostaru.

Održana je prosvjedna šetnja od Sveučilišta u Mostaru do ulice Nikole Šubića Zrinskog u kojoj se nalazi Ured hrvatskog člana Predsjedništva BiH ispred kojega je upriličeno polaganje svijeća kojim su prisutni iskazali svoje nezadovoljstvo izborom Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Bivši student Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Danijel Jurić kazao je kako je na ovom prosvjedu samo jedan od nezadovoljnih građana.

- Nas većinu ovdje sigurno najviše zabrinjava način na koji je Komšić izabran za hrvatskog člana Predsjedništva. Činjenica je da Hrvati u svojoj velikoj većini nisu glasovali za Komšića, on je na funkciju koju trenutno obnaša izabran glasovima većinski bošnjačkog naroda - izjavio je Jurić.

Dodaje kako Komšić svojim izjavama ne doprinosi međuljudskim odnosima i suradnji između tri konstitutivna naroda u BiH.

- Smatramo da gospodin Komšić svojim ponašanjem, prije svega stvaranjem neke atmosfere straha, nekakve atmosfere sukoba između naroda i stvaranjem svojevrsnog sukoba i animoziteta prema Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji zapravo neće doprinijeti nikakvom poboljšanju međunacionalnih odnosa u BiH - kazao je Jurić.

Glasnogovornica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Gabrijela Arapović kazala je kako će odbiti ponudu Željka Komšića u vezi ustupanja na korištenje zgrade bivšeg člana hrvatskog Predsjedništva Dragana Čovića sveučilištima u Mostaru.

- Ukoliko ponuda od Komšića stvarno dođe do nas, morat ćemo je odbiti. Mislimo da nam nije potreban Željko Komšić kako bismo razvili suradnju, jer suradnja između Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru postoji već mnogo godina i nije nam potrebna dodatna poveznica - istaknula je Arapović.

Student Sveučilišta u Mostaru Tomislav Zelenika kazao je kako je ova prosvjedna šetnja završila porukom da su Hrvati u Bosni i Hercegovini obespravljeni, "zatjerani", te da su im oteta temeljna politička prava.

- Ovime smo poručili da Željko Komšić nije naš legitimni predstavnik i da ne želimo Željka Komšića u Mostaru, niti među Hrvatima - izjavio je Zelenika.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Komšić: Joe Lieberman istinski prijatelj Bosne i Hercegovine

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom