Stranačke aktivnosti     | 11.10.2018. 15:26 |

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

FENA Saopćenje

Potpredsjednik Nezavsinog bloka Sadik Ahmetović:

Imamo sve razloge da vjerujemo da su izbori u BiH pokradeni i tražimo ponovno brojanje glasačkih listića. Problemi su se pojavili i prije izbora, kada se "slučajno" pojavio višak listića, pa je CIK BiH prebacio odgovornost na štampariju, a štamparija na CiK BiH. Isti problem se pojavio i na sam dan izbora, jer je u Banja Luci, ali i drugim opštinama u RS bio "višak" listića za člana Predsjedništva BiH i predsjednika/ potpredsjednika Republike Srpske. 

Dok svi svjetski mediji bruje o neregularnosti izbora, Branko Petrić, predsjednik CIK-a BiH potvrđuje da je pola miliona glasačkih listića nevažećih, ali  ne zna kako da objasni ovaj fenomen "praznih glasačkih listića". 

Petrić je odmah trebao da riješi aferu sa štamparijom "Atlantis" iz Banja Luke, da se ne bi pojavljivale ove sumnje koje sada imamo, a to je da su izbori pokradeni i da su iz glasačkih kutija izvađeni popunjeni glasački listići, a ubačeni prazni, naravno u korist izbornih pobjednika.

I dijaspora iz Republike Srpske pokrenula je online peticiju u kojoj tvrde da su posmatrači udaljeni sa birališta, te da su pri prebrojavanju ostali samo predstavnici vladajuće stranke.

Posebno problematične regije su Bijeljina, Zvornik i još par opština iz Istočne Bosne iz kojih nikakvi izvještaji nisu stizali do ponoći.

Još uvijek primamo i žalbe građana Federacije BiH. Ovo je takva anarhija, bezvlašće i kolaps demokratije da je najmanje šta možemo tražiti za sada- ponovno brojanje glasova, a vjerovatno i poništavanje izbora.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta