Bosna i Hercegovina     | 10.10.2018. 16:45 |

LDA Mostar predstavlja aktivnosti projekta 'Komunikacija žena za solidarnost''

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. oktobra (FENA) - Konferencija za novinare Agencije lokalne demokratije (LDA) Mostar bit će održana u petak, 12. oktobra, u prostorijama OKC-a Abrašević u Mostaru.
 
Na konferenciji će biti predstavljene dosadašnje i najavljene budućih aktivnosti projekta ''Komunikacija žena za solidarnost'' (WomCom), financiranog kroz EU program Erasmus+, K2 - Western Balkans Youth Window, a koji na području Mostara implementira LDA Mostar.
 
U sklopu konferencije bit će najavljen i koncert sarajevskog benda ''Sunday Stories'', jedinog MPIJS (Modern Punk Indie Jazz/Soul) benda s ovih prostora, koji će biti održan u subotu, 13. oktobra, u OKC-u Abrašević. Koncertu će prethoditi premijerna izvedba art performansa ''Remember'', koji progovara o problemu podzastupljenosti žena, njihovim potrebama i pravima. 
 
Navedeni događaji također su dio aktivnosti projekta WomCom, a organizirani su u povodu obilježavanja Međunarodnog dana ruralnih žena, koji se diljem svijeta slavi 15. oktobra.
 
Projekt WomCom fokusiran je na jačanje kapaciteta podzastupljenih skupina mladih žena s područja zapadnog Balkana, s naglaskom na žene iz ruralnih područja, podižući svijest o ovom problemu kroz sferu komunikacije i umjetnosti, saopćili su organizatori.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Poziv na press konferenciju povodom kampanje 'Ne zatvarajmo oči. Zaštitimo djecu na internetu'

Welcome to Electionville: Švedska edukativna igra koja podučava mlade o demokraciji

Finale natjecanja u kojem mladi iz Mostara kroz igru usvajaju demokratske vrijednosti

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom