Najave

LDA Mostar predstavlja aktivnosti projekta 'Komunikacija žena za solidarnost''

Saopćenje

MOSTAR, 10. oktobra (FENA) - Konferencija za novinare Agencije lokalne demokratije (LDA) Mostar bit će održana u petak, 12. oktobra, u prostorijama OKC-a Abrašević u Mostaru.
 
Na konferenciji će biti predstavljene dosadašnje i najavljene budućih aktivnosti projekta ''Komunikacija žena za solidarnost'' (WomCom), financiranog kroz EU program Erasmus+, K2 - Western Balkans Youth Window, a koji na području Mostara implementira LDA Mostar.
 
U sklopu konferencije bit će najavljen i koncert sarajevskog benda ''Sunday Stories'', jedinog MPIJS (Modern Punk Indie Jazz/Soul) benda s ovih prostora, koji će biti održan u subotu, 13. oktobra, u OKC-u Abrašević. Koncertu će prethoditi premijerna izvedba art performansa ''Remember'', koji progovara o problemu podzastupljenosti žena, njihovim potrebama i pravima. 
 
Navedeni događaji također su dio aktivnosti projekta WomCom, a organizirani su u povodu obilježavanja Međunarodnog dana ruralnih žena, koji se diljem svijeta slavi 15. oktobra.
 
Projekt WomCom fokusiran je na jačanje kapaciteta podzastupljenih skupina mladih žena s područja zapadnog Balkana, s naglaskom na žene iz ruralnih područja, podižući svijest o ovom problemu kroz sferu komunikacije i umjetnosti, saopćili su organizatori.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.