Ekonomija     | 10.10.2018. 12:10 |

Sindikat Aluminija traži pomoć Federalne vlade

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. listopada (FENA) - Nezavisni sindikat zaposlenika (NZS) Aluminija uputio je apel za pomoć Vladi FBiH i predstavnicima hrvatske politike u BiH.

NSZ Aluminij sazvao je vanrednu Skupštinu sindikata za četvrtak, 11. Listopada, u 12 sati, na kojoj bi se trebali donijeti zaključci i odluka o daljnjim aktivnostima Sindikata po jednoj točki dnevnog poduzimanje daljnje sindikalne borbe po pitanju očuvanja svojih radnih mjesta.

Predstavnici Sindikata u više su navrata tražili sastanak s federalnim premijerom Fadilom Novalićem, dopremijerkom Jelkom Miličević te resornim ministrom Nerminom Džindićem, no do sastanka nije došlo jer se, kako se navodi u priopćenju, nitko od navedenih nije htio igrati vrućim krumpirom pogotovo u predizborno vrijeme.

"Mostar i čitava Hercegovina dovedeni su pred totalni kolaps. Svjesni smo da će neki odmah jedva dočekati i ovo stanje Društva, kao i moguće prosvjede djelatnika preusmjeriti u neke političke igre u ovo poslijeizborno vrijeme kada znamo kakvo je. Ono što im imamo za poručiti jeste da nas samo zanima daljnji rad našeg Aluminija i očuvanje naših radnih mjesta i da ne želimo kartu u jednom smjeru", navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Članovi Vlade KS zadovoljni ukupnim iznosom povećanja plata u KS od oko 100 miliona KM

Mostarski sajam: Unatoč izazovnim tržišnim uvjetima Aluminij Industrija ostvarila pozitivne rezultate

Hrvatska: Gotovo 38.000 zaposlenih u obrazovanju nezadovoljno koeficijentima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana