Sport     | 10.10.2018. 08:29 |

Kadeti kvalifikacije za elitni krug EP 2019 otvaraju u Zenici s Gibraltarom

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 10. oktobra (FENA) - Kadetska reprezentacija BiH (U17), današnjim susretom protiv Gibraltara u Trening centru N/FSBiH u Zenici koji počinje u 15 sati, otvara prvostepeni kvalifikacioni turnir za prolazak u elitni krug kvalifikacija za Evropsko nogometno prvenstvo 2019. godine.

Dosadašnji uspjesi bh. kadeta osigurali su pulenima novog selektora Zorana Erbeza poziciju nosioca u Grupi 2, u kojoj za prolaz u elitni krug, u konkurenciji Ukrajine i Islanda, moraju zauzeti jedno od prva dva mjesta. Selektor Erbez je u izjavi za službenu stranicu N/FSBiH istakao kako su tokom priprema odradili sve planirano.

- Igrači su dobro radili i usvajali ono što smo tražili od njih. Važno je da su svi zdravi i u dobrom raspoloženju dočekujemo prvu utakmicu protiv Gibraltara. Očekujem dobru igru i nadamo se bodovima iz ovog meča - kazao je Erbez.

U istom terminu danas igraju i selekcije Ukrajine i Islanda, koje će međusobni meč 1. kola igrati u Doboju kod Kaknja, na stadionu premijerligaša Mladosti.

Mečevi 2. kola na programu su u subotu, 13. oktobra također u 15 sati, a tada će u Zenici igrati BiH i Island a u Doboju kod Kaknja Ukrajina i Gibraltar. Turnir se završava u utorak, 16. oktobra mečevima u Zenici između Gibraltara i Islanda, dok će bh. tim u Doboju kod Kaknja igrati protiv Ukrajine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Kvalifikacije za EURO: Armenija - Hrvatska 0-1

Dresovi hrvatskih nogometaša na humanitarnoj aukciji

Erbez sa saradnicima testira pionire za bh. kadetsku reprezentaciju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo