Bosna i Hercegovina     | 08.10.2018. 12:55 |

Konferencija Mamf - Zdrava i sretna majka, znači i sretnu obitelj

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Poslovne žene, aktivistice ali i domaćice razgovarale su danas sa stručnjacima raznih profila o problemima i/li dilemama s kojima se suočavaju u funkciji majki, koja ih je danas i okupila na konferenciji Mamf u Sarajevu.

Meliha Mulahalilović-Žiško iz Agencije UX, koja je i organizator Mamf konferencije za mame, skup je   okarakterizirala kao priliku da žene vrijeme provedu ugodno i korisno, budu podrška jedna drugoj, da nešto nauče, ali i da se zabave.   

Akcent je, kaže, na majci kao osnovnoj odnosno najvažnijoj ćeliji obitelji. Zdrava i sretna majka, znači i sretnu obitelj.

- Zdrava i sretna obitelj je temelj društva, a naš cilj je dugoročno da brinemo i razgovaramo o temama koje su važne u životu svake žene, o temama važnim za majčinstvo koje jeste dar, ali u isto vrijeme i veliki izazov. Ponekad mislimo da smo same u našim problemima, ali bitno je razgovarati  - naglasila je.        

Mulahalilović-Žiško je poslovna žena i majka. Kaže da je s tim u vezi mnogo izazova i dodaje 'nikad svoj poslovni dan ne možemo isplanirati do kraja zato što dosta ovisi od naše djece.'

Marija Hudolin je poslovna žena i majka četvero djece, a svoja iskustva podijelila je danas sa sudionicama Konferencije Mamf. Za sebe i supruga kaže da su uvijek željeli da imaju mnogo djece. Neki je osuđuju, neki joj se dive, a ona na sve to kaže 'mi smo sretni ljudi'.

Organizator ističe da današnji događaj slavi i obitelj te su među sudionicama i djevojke koje tek imaju u planu biti majke, a informirale su se o stvarima univerzalnim u životu svake žene (zdravlje, pravilna ishrana, redovni medicinski pregledi, radno-pravni odnosi….)        

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U znaku mentalnog i fizičkog zdravlja žene završena Konferencija za mame (MAMF)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana