Bosna i Hercegovina     | 08.10.2018. 12:16 |

Softić i Bosić na sastaku predsjednika parlamenata evroazijskih zemalja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Safet Softić i predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Mladen Bosić učestvovat će na 3. sastanku predsjednika parlamenata evroazijskih država, koji će se, pod pokroviteljstvom Velike narodne skupštine Turske, održati od 8. do 11. oktobra u Antaliji.

Glavna tema sastanka, na kome se očekuje učešće 41 predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg parlamenta iz 38 država Evrope i Azije, bit će ekonomska saradnja, održivi razvoj i očuvanje životne sredine u zemljama evroazijskog regiona, saopćeno je iz Sektor za odnose s javnošću PSBiH. 

Sastanak će, prema najavama organizatora, biti podijeljen u tri velike sesije kojima će predsjedavati predsjednik Velike narodne skupštine Turske Binali Yildirim, predsjednik Državne dume Ruske Federacije Vyacheslav Volodin i predsjednik Narodne skupštine Republike Koreje Moon Hee Sang.

Učesnicima sastanka, uime PSBiH, obratit će se predsjedavajući Doma naroda Safet Softić.

Vodeći parlamentarci evroazijskih država usvojit će u Antaliji i zajedničku deklaraciju, u kojoj će, kako je najavljeno, biti istaknuta ključna uloga predstavnika zakonodavne vlasti u jačanju konstruktivnog dijaloga i međudržavne i regionalne saradnje s ciljem suočavanja s izazovima za mir i napredak država evroazijskog regiona, saopćeno je iz PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu