Bosna i Hercegovina     | 07.10.2018. 21:13 |

Genjac: U sistem uneseno 150.000 glasova, vodi Džaferović

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) - Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Halid Genjac kazao je večeras novinarima u Centrali ove stranke da je do sada obrađeno 150.000 glasova za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine od 900.000 onih koji su glasali danas na Općim izborima u BiH, a prema tim glasovima vodi kandidat SDA za člana državnog Predsjedništva Šefik Džaferović.

Podvukao je da je to veoma značajan uzorak prema kojem je na Džaferović osvojio više od 44 posto glasova, slijedi ga Denis Bećirović, kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) s 33 posto i kandidat Saveza za bolju budućnosti (SBB) Fahrudin Radončić 11 posto.

Naglasio je da je to i više od očekivanja jer su očekivali da će biti tješnja bitka za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, ali to pokazuje da su, ističe, uradili dobar posao tokom predizborne kampanje.

Za hrvatskog člana Predsjedništva BiH trenutno je u sistem SDA uneseno 50.000 glasova i za sada je 65 posto njih za kandidata Demokratske fronte (DF) Željka Komšića, 25 posto za kandidata Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragana Čovića i četiri posto za kandidatkinju HDZ 1990 Dianu Zeleniku.

Može biti odstupanja na nekim mjestima, dodaje Genjac, ali ovo su za sada prilični relevantni podaci.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo