Najave     | 06.10.2018. 09:59 |

Promocija knjige 'Mostarski kuhar, hrana za dušu i tijelo'

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 6. oktobra (FENA) - U Galeriji "Smoje" u Sarajevu danas, tačno u podne, bit će održana promocija knjige "Mostarski kuhar, hrana za dušu i tijelo", čija je autorica ugledna mostarska novinarka Amela Rebac.

"Mostarski kuhar" je, kuhar, ali je i priča o Mostaru gdje se kada je hrana u pitanju strasno ljube Istok, Zapad i Mediteran... Knjiga promovira Mostar i njegov način života na specifičan način, kroz hranu i humor.

Poznati bh. novinar i publicista Ahmed Burić, naveo je u recenziji "Mostarskog kuhara" da "ova knjiga nije samo priča o buredžicima, pirjanima, dolmama, juvalacima, pitama ili višnjabu".

- Ovo je homage svim tim divnim ženama koje su pravile sva ta besmrtna jela, svim tim akterima jednog fanstastičnog grada koji je i gastronomskim putem trajno došao do naših srca, da bi tu vječno ostao. Ova će knjiga, nadam se, ostati svjedočanstvo o onome nedodirljivom, a trajno prisutnom u nama, vratiti sjećanja na one koji više nisu s nama, pokazati kako se to živjelo, voljelo, kuhalo i jelo, u tom gradu čija magija u najvećoj mjeri nadrasta njegovu fizičku mjeru - napisao je Burić.

Knjigu će u Sarajevu predstaviti pored Ahmeda Burića, Goran Karanović, mladi mostarski književnik i prof.dr. Zdravko Grebo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

‘Ganganet’ virtualno promovira kulturu Hercegovine

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Predstavljanje romana 'Alfabet ljubavi i smrti' Aleksandra Bečića 15. marta u Slozi

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom