Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 05.10.2018. 19:18 |

Kadić: Ne plaši nas 'muška' igra Krivaje

FENA

TUZLA, 5.oktobra (FENA) – Ne pamti se posljednjih godina da je jedna utakmica rukometaša u Tuzli, osim kada je gostovala reprezentacija, pobudila veće zanimanje od sutrašnjeg derbija 3. kola Prve federalne lige, između ekipa Slobode i Krivaje iz Zavidovića.

Govoreći o tome na popodnevnoj konferenciji za novinare, najbolji igrač Tuzlaka, Davor Kadić, rekao je da očekuje tešku i kvalitetnu utakmicu, ali da se nada pobjedi svog tima.

- Krivaja igra, da tako kažem, žestok „muški“ rukomet, na granici incidenta. Gaje ambicije da se, kao i mi, vrati u Premijer ligu. Ali, ne plašimo se, dobro smo ih skenirali, znamo sve loše i dobre strane i spremni smo. Publika će sutra vidjeti jednu novu ekipu Slobode. Očekujem našu pobjedu, uz nastojanje da to bude sa što većom razlikom. Jer, ovo je prvo poluvrijeme, dok je drugo u proljeće u u Zavidovićiama, kada će oni pokušati anulirati sve što mi sutra postignemo – naglasio je iskusni Kadić.

Dopredsjednik kluba, Damir Bećirović, podsjetio je da Sloboda bivši dvostruki prvak i osvajač Kupa BiH, te da iduće godine obilježava 60. godišnjicu postojanja. Želja svih u klubu je da ekipa slavlje dočeka kao premijerligaš.

- Nova uprava na čelu s predsjednikom Ismarom Šabovićem  zatekla je teško stanje u klubu. Brzo smo sve konsolidovali, četiri puta smo povećali budžet i tvrdim da u posljednjih deset godina igrači i treneri nisu imali bolje uslove za rad. Na njima je da sve opravdaju i obraduju navijače – rekao je Bećirović.

Trener Mirza Biulić podsjetio je da s nestrpljenjem očekuju početak utakmice.

- Svi su igrači na raspolaganju, osim Amera Denje. Mjesta na klupi ima samo za 16 igrača, a siguran sam da će svi koji dobiju šansu da igraju ostaviti srce na parketu. Spoj mladosti i iskustva trebao bi Slobodu odvesti u Premijer ligu – zaključio je Bulić.

Najavljen je dolazak dva autobusa s navijačima Krivaje, tako da se u dvorani Mejdan sutra može očekivati „paklena“ navijačka atmosfera, jer će mjesto u publici zauzeti i tuzlanske Fukare.

Inače, Sloboda i Krivaja posljednji put kao premijerligaši sastali su se u Tuzli tačno prije četiri godine i tada su „solari“ slavili s visokih 39:21.

Utakmica Sloboda – Krivaja igra se sutra od 19 sati.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Rukometaši Slobode i Gračanice igraju kantonalni derbi

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta