Kultura     | 05.10.2018. 12:32 |

U Gradskoj galeriji u Bihaću otvorena izložba radova zadarskih umjetnika

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 5. oktobra (FENA) - Izložba radova četvorice umjetnika iz Zadra Aleksandra Bonačića, Zorana Džape, Željka Karavide i Nila Karuca otvorena je sinoć u Gradskoj galeriji u Bihaću, gdje će je tamošnja publika moći pogledati do 19. oktobra.

Riječ je o izložbi umjetnika različitih profila koji djeluju u Udruzi "ZAD-ART" s kojom Gradska galerija u Bihaću ima uspješnu dugogodišnju saradnju.

- Radi se o izložbi koja može dati kratki prikaz i presjek savremenih likovnih zbivanja u gradu Zadru, s kojim mi u posljednje vrijeme intenzivno sarađujemo u oblasti kulture - rekao je direktor Gradske galerije u Bihaću Adnan Dupanović.

Umjetnik Zoran Džapo istakao je kako je u Bihać donio svoje nekonkretne – nepovezane priče, na kojima radi u zadnjih petnaestak godina.

- Radi se o nekoliko radova iz svake faze. Neke od ovih slika već su bile u Italiji, a jedna od njih je predstavljala hrvatsko slikarstvo u rumunjskom Temišvaru. Nadam se da će poklonici umjetnosti u gradu na Uni posjećivati i uživati u onom što smo izložili - dodao je Džapo.

Četvorica umjetnika iz Zadra napomenuli su kako su na ovaj način željeli pokazati da Gradska galerija u Bihaću zaslužuje visoku kvalitetu i njihovo poštovanje.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Umjetničkoj galeriji od petka 'Atelijeri Žitnjak u BiH'

U Gradskoj galeriji u Bihaću otvorena izložba radova 'EkoArt'

Gradska galerija Bihać-Sutra otvaranje izložbe 'Zbirka u zbirci: Mirko Komosar'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta