Stranačke aktivnosti     | 04.10.2018. 21:19 |

Saopćenje za javnost SDPBIH

FENA Saopćenje

Na danas održanim završnim predizbornim skupovima Socijaldemokratske partije BiH u Zenici i Sarajevu prof. dr. Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, pred velikim brojem okupljenih građana je poručio da od 7. oktobra Bosna i Hercegovina okreće novu stranicu: „Bosna i Hercegovina u nedjelju odlučuje o svojoj budućnosti, a budućnost Bosne i Hercegovine je NATO savez i Evropska unija.

Svi oni koji su državu pokušali okrenuti u nekom drugom smjeru, uvijek unazad, završili su svoju priču. Od 7. oktobra Bosna i Hercegovina će pisati nove stranice svoje budućnosti. To je budućnost jake države ponosnih građana koje će predstavljati oni koji će Bosni i Hercegovini vratiti međunarodni ugled, a građanima dostojanstvo i vjeru u bolji život. Oni su svoju priču ispričali. To je priča neispunjenih obećanja, zabluda i bezidejnosti. Međutim, ta priča 7. oktobra završava i za vladajuće ima tužan kraj.“

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, je poručio: „Ovaj narod ovdje je naša snaga. Snaga SDP-a Bosne i Hercegovine su ljudi, a ne skoro pa privatizovana javna preduzeća, policijske strukture i razgrabljeni budžeti. Dosta ih je više. Svakako ništa nisu uradili, pa je i vrijeme onda da ih pošaljemo u penziju, jer je to njihovo prirodno stanje. Poručujemo im da je gotovo, da je njihovo vrijeme prošlo. Bosna i Hercegovina se od 7. oktobra vraća u svoje prirodno stanje, vraća se antifašizmu, mutietničnosti i jedinstvu građana od Une do Drine i od Save do Jadrana!“

Na skupovima su govorili i predsjednik Gradske organizacije SDP Zenica Mladen Simić, predsjednik OO SDP Stari Grad Sarajevo Malik Garibija, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, nosioci listi SDP-a za Skupštinu ZDK i Kantona Sarajevo Jasminko Kapić i Segmedina Srna-Bajramović, nosioci listi za Predstavnički dom Parlamenta FBiH iz ZDK i KS Senaid Begić, Irfan Čengić i Damir Mašić, te nosioci listi SDP-a za Parlament BiH Zukan Helez i Saša Magazinović.

Govornici su prisutne građane pozvali da izađu na izbore i da svojim glasovima za SDP BiH i za prof. dr. Denisa Bećirovića omoguće bolju i evropsku budućnost sebi, svojoj djeci i svim generacijama koje dolaze.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo