Stranačke aktivnosti     | 04.10.2018. 19:17 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

„Na osnovu koje 'zbirke podataka' je premijer dobio podatke o meni, mojoj adresi i statusu penzionera. Osim toga, čak i da je zakonito raspolagao zbirkama podataka, niti jedan zakon ne dozvoljava da premijer koristi moje podatke u svrhu pisanja propagandnog pisma?“ – pita se profesorica Amra Zulfikarpašić koja je danas premijera Federacije BiH Fadila Novalića prijavila Centralnoj izbornoj komisiji i Agenciji za zaštitu podataka. Povod je pismo koje je uputio penzionerima u kojem promoviše svoj rad na način da penzije proglašava svojom i zaslugom svoje partije – SDA, a ne njihovim zakonskim pravom.

„Par dana pred izbore, pisati 'šta je zatečeno', 'šta se uradilo', a 'šta se namjerava uraditi', uz obećanje povećanja penzije već od januara 2019. godine, sa pozivom da mi penzioneri 'ostanemo i dalje partneri onima koji sistemski, hrabro i odlučno rješavaju probleme u našem društvu', te da 'budemo uz one koji rade na našu i opću dobrobit naše države i društva' (zadnji stav pisma) predstavlja klasičnu zloupotreba mojih ličnih podataka da bi se slalo pismo klasičnog prikrivenog izborno-propagandnog sadržaja, a ne da bi se penzioneri obavijestili o tome kakvo je stanje sa njihovim pravima i statusom“, kaže profesorica Zulfikarpašić.

Od CIK-a i Agencije za zaštitu ličnih podataka zatražila je da pokrene postupak i utvrdi odgovornost premijera Fadila Novalića,

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo