Stranačke aktivnosti     | 04.10.2018. 19:16 |

Saopćenje za javnost SDPBIH

FENA Saopćenje

Piše: Vahid Karavelić, general Armije Republike BiH i bivši komandant Prvog korpusa Armije Republike BiH

PET (5) KLJUČNIH RAZLOGA ZAŠTO ĆU GLASATI ZA DENISA BEĆIROVIĆA!

Došlo je vrijeme da građane Bosne i Hercegovine u Predsjedništvu BiH predstavlja čovjek koji zna i smije čvrsto braniti državnost, integritet i kontinuitet države Bosne i Hercegovine. U nizu argumenata koji su me opredijelili da svoj glas dam prof. dr. Denisu Bećiroviću, izdvajam pet, prema mom mišljenju najznačajnijih:

1.     Za Denisa Bećirovića ću glasati zato što ima izvanredne rezultate koji dokazuju da zna i hoće.

On je u svojoj političkoj i akademskoj karijeri postigao odlične rezultate. U parlamentu je bio najefikasniji poslanik s najvećim brojem usvojenih zakona, odluka i inicijativa. On je svojim djelovanjem pokazao da u ovom izazovnom vremenu još uvijek postoje ljudi koji se ne bore samo za sebe, nego za sve bh. građane. Upravo zato i zaslužuje da bude pozdravljen kao dobrodošao, smion i odgovoran lider. Upamćen je do sada veliki broj važnih zakonskih projekata koje je Bećirović inicirao i koji su usvojeni u najvišem zakonodavnom organu naše države

2.     Za Denisa Bećirovića ću glasati zato što je predvodnik probosanskih snaga.

Denis Bećirović okuplja sve građane kojima je Bosna i Hercegovina u srcu i koji se bore za njen napredak. Bećirović je faktor ujedinjenja, a ne razdora. Njegovu kandidaturu  podržava sedam političkih partija, stotine nevladinih organizacija, udruženja i veliki broj uglednih ličnosti iz naše zemlje. Jedini je kandidata za Predsjedništvo BiH koji ima snažnu međunarodnu podršku. Njegovu kandidaturu podržali su brojni premijeri evropskih država i 34 političke partije iz Evropske unije.

3.     Za Denisa Bećirovića ću glasati zato što se najsnažnije zalaže za ulazak Bosne i  Hercegovine u NATO i EU.

On je jedini kandidat za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine koji ima jasnu viziju reformi i sigurnog puta Bosne i Hercegovine u članstvo NATO-a i EU. Njegov program rada je realan, jasan i ostvariv. Ima platformu za jačanje državotvorne svijesti građana i zna kako izgraditi našu zemlju kao modernu, demokratsku, socijalnu i pravednu državu.

4.     Za Denisa Bećirovića ću glasati zato što je uvaženi univerzitetski profesor i autor velikog broja priznatih knjiga i naučnih radova.

U  radu se oslanja isključivo na znanje, istinu i argumente. Njegova egzistencija ne zavisi od politike, ali se za politiku odlučio iz želje da svojim znanjem pomogne građanima Bosne i Hercegovine da bolje žive i da ovdje pronađu posao i zasnuju porodicu, kako bismo zaustavili masovno iseljavanje cijelih porodica iz naše države. Denis Bećirović je pored svega dobitnik niza nagrada i priznanja.

5.     Za Denisa Bećirovića ću glasati zato što je pošten, odgovoran i sposoban političar.

Jedan je od malobrojnih političara koji nije kompromitiran i koji nema nijedne mrlje u karijeri. To mu daje pravo da se beskompromisno bori protiv korupcije i organiziranog kriminala. Njemu je država Bosna i Hercegovina apsolutni prioritet. Svoju odanost domovini i njenim građanima pokazao je nebrojeno puta suprotstavljajući se svima onima koji se prema Bosni i Hercegovini ne odnose s poštovanjem. Nepokolebljivo štiti suverenitet, teritorijalni integritet, međunarodno-pravni subjektivitet i nezavisnost Bosne i Hercegovine, kao i dostojanstvo svih njenih građana.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana