Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 04.10.2018. 17:32 |

Grabčanović: Protiv Ilidže nismo favoriti!

FENA

TUZLA, 4. oktobra (FENA) - Jedinstvo je barem 30 posto slabije nego minulih godina, pogotovo što smo ostali bez povrijeđene golmanice Martine Šumelj, tako da u subotu protiv Ilidže nismo favoriti, izjavio je u razgovoru za Fenu Elmir Grabčanović, povratnik na „kormilu“ rukometašica iz Tuzle.

Navodi da je njegov tim doveo pet djevojaka sa strane. Jedna od njih, Marijana Trbojević, duže je povrijeđena tako da se još ne zna kada će i u kojoj mjeri biti spremna da pomogne ekipi.

- Realno, tim smo formirali po principu „koliko para, toliko muzike“, tako da je, po mom mišljenju, domet Jedinstva između petog i osmog mjesta. Od novih djevojaka, zadovoljan sam igrom Zorane Miličević i Andree Mijailović, očekujem da za njima krene i Teodora Savić. Bitno nam je da od šest mladih djevojaka iz našeg omladinskog pogona, kroz godinu, barem tri budu one na koje se ubuduće računa - kaže trener Tuzlanki.

Dodaje da se klub neće zalijetati u prognozama i željama. Ekipa koja se tri zadnje sezone „kitila“ titulom viceprvakinja, sada je daleko od toga. S razlogom, kaže trener Tuzlanki, jer je budžet osjetno manji nego ranijih sezona.

Osnovni cilj je afirmacija mladih igračica, a generacija koja je na sceni, između 2004. i 2006. godišta, veoma je talentirana i perspektivna.

- Kvalitet lige je u padu. Grude su ponovo glavni favorit za osvajanje naslova prvakinja, a konkurenti će im biti Izviđač CO i Dubica. Potom slijedi više ekipa za sredinu, u kojoj su Krivaja, Jedinstvo Brčko, Mira iz Prijedora, a tu smo i mi. Međutim, svaka od ovih ekipa bit će favorit kad im dođemo u goste, pa tako i Ilidža, koja je zadržala ekipu na okupu i za godinu su iskusnije - zaključio je Grabčanović.

Utakmica Ilidža - Jedinstvo igra se u subotu od 18 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'