Bosna i Hercegovina     | 04.10.2018. 16:55 |

Članovi Neovisnog odbora PSBiH posjetili Graničnu policiju BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. oktobra (FENA) - Zamjenici predsjednice Neovisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Enes Obralija i Mato Jozić, te član Odbora Ljubomir Kuravica danas su, u okviru planskih aktivnosti, posjetili Graničnu policiju BiH i tom prigodom razgovarali sa ravnateljem ove policijske agencije Zoranom Galićem i njegovim zamjenikom Fahrudinom Halačem.

Tijekom sastanka, rukovodstvo Granične policije BiH upoznalo je članove Neovisnog odbora o mjerama i radnjama koje Granična policija BiH poduzima u nadzoru i kontroli prelaska državne granice, a vezano za migracije. Ravnatelj Galić istaknuo je da je, u cilju smanjenja broja migranata koji ilegalno ulaze na teritorij BiH i učinkovitije kontole tih osoba, postojećim propisima potrebno sačiniti određene izmjene i dopune.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o materijalno – tehničkoj opremeljenosti Granične policije BiH, kao i o potrebi popunjavanja više od 400 radnih mjesta u Graničnoj policiji BiH, saopćio je  Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo