Servisne informacije     | 04.10.2018. 16:39 |

Kolovozi suhi, pojačana frekvencija vozila u gradskim centrima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. oktobra (FENA) - Kolovoz je suh, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Danas su počeli radovi na magistralnom putu M-4 Teslić-Karuše, zbog čega na mjestu izvođenja radova vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom (od 07 do 17 sati). 

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj-Gromiljak (Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak), M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-5 Donji Vakuf-Travnik i  M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj. 

Od ostalih puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja izdvajaju se regionalni putevi: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača i R-474 Jelah-Piljužići.  

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. 

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo