Najave     | 03.10.2018. 13:39 |

Direktorica Tehničke saradnje IAEA u dvodnevnoj posjeti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - Direktorica sektora Tehničke saradnje Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) za Europu Ane C. Raffo-Caiado boravit će 4. i 5. oktobra u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Tehnička saradnja IAEA sa zemljama članicama se realizuje putem projekata kojima se uspostavljaju međunarodni standardi iz oblasti zaštite od jonizirajućeg zračenja, nuklearne sigurnosti i nuklearne sigurnosti kroz obuke, treninge, stipendije, naučne posjete, ekspertske misije i donaciju opreme.

Raffo-Caiado će u toku svoje dvodnevne posjete Bosni i Hercegovini boraviti u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, gdje će biti upriličeni sastanci i posjete relevantnim institucijama i ustanovama.

Između ostalog, održat će sastanak sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem sa kojim će razgovarati o dosadašnjoj i budućoj saradnji BiH i IAEA, zatim će posjetiti Bolnicu Istočno Sarajevo - Bolnica Kasindo te Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), saopćeno je iz Državne regulatorne agencije za radijacijsku sigurnost BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grossi pozvao na ',maksimalnu suzdržanost' oko Zaporožja

IAEA održava hitan sastanak zbog napada na Zaporožje

Odbor IAEA raspravlja o Iranu u jeku napetosti na Bliskom istoku

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana