Ekonomija     | 02.10.2018. 16:17 |

Plenković: Beskrajno subvencioniranje brodogradnje više nije realno

FENA Agencije

ŽENEVA, 2. listopada (FENA) - Hrvatska vlada zainteresirana je za opstanak brodogradnje na tržišnim osnovama jer beskrajno subvencioniranje kao što je bilo dosad nije više realno, izjavio je utorak u Ženevi hrvatski premijer Andrej Plenković.

Plenković, koji je u ponedjeljak i utorak bio u Ženevi na sastanku o zapadnom Balkanu, rekao je da je ministar gospodarstva Darko Horvat otišao danas u Rijeku na razgovore s predstavnicima brodogradilišta 3. maj i da se stalno traži rješenje za opstanak te djelatnosti.

"Snažno smo zainteresirani da hrvatska brodogradnja opstane na načelima tržišne ekonomije u skladu s hrvatskim i europskim propisima, a beskrajno subvencioniranje kao što je bilo prije više nije realno. Važno je pronaći okvir koji može omogućiti isplatu plaća ali i konkurentnost Uljanika. Znamo da ima jako puno zainteresiranih za 3. maj i Uljanik i vidjet ćemo, razgovori traju", rekao je hrvatski premijer.

Na upit hoće li radnici u Uljaniku dobiti sljedeću plaću, rekao da je da u ovom trenutku ne može dati takvu informaciju, prenosi Hina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Plenković čestitao BiH na povijesnoj odluci i rekao da je RH uvijek uz nju

Plenković za RTV HB: Nekoliko zemalja imalo je rezerve prema otvaranju pregovora

Konaković i Plenković: Ne smiju se zaustaviti reformski procesi koji su pred BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom