Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Stranačke aktivnosti     | 02.10.2018. 15:40 |

Saopćenje za javnost SDA HNK

FENA Saopćenje

Posjeta delegacije SDA HNK Neumu

Delegacija Kantonalnog odbora SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona predvođena predsjednikom Edinom Mušićem, potpredsjednikom Ajdinom Teletovićem i sekretarom Almirom Ačkarom posjetila je Neum, gdje su se sastali sa Đemilom Gabrijel, kandidatkinjom ove stranke za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Teme sastanka odnosile su se na planove za ulaganja u ovom dijelu BiH, budući politički angažman gospođe Gabrijel u Općini Neum, cestovno povezivanje ovog područja sa Stocem i ostatkom BiH, te perspektive i mogućnosti koje Vlada HNK može poduzeti s ciljem povećanja turističke ponude Neuma.

Mušić je naglasio kako je odluka Đemile Gabrijel, počasne konzulice BiH u Australiji i izuzetno uspješne poslovne žene, da dođe u Neum i upravo tu kupi neke od svoji nekretnina, te njena namjera da svoj poslovni i politički angažman gradi upravo iz Neuma, potez vrijedan poštovanja i posebne pažnje. „Gospođa Gabrijel je osvježenje na političkoj sceni HNK. Riječ je o hrabroj i izuzetno poduzetnoj osobi koja ima viziju i planove, prvenstveno za Neum, ali i ostatak našeg kantona i BiH. Mi u kantonalnom odboru SDA dali smo punu podršku gospođi Gabrijel, jer Neum je dio BiH koji ima veliku perspektivu i u narednom periodu ovom području namjeravamo posvetiti posebnu pažnju. U ovom mandatnom periodu kadrovi SDA u federalnoj Vladi i mi u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH osigurali smo kompletna sredstva u iznosu od 80 miliona KM za izgradnju puta Neum-Stolac. U toku je izgradnja 12 kilometara ove za Hercegovinu kapitalne magistralne ceste, počeli su radovi na tunelu Žaba, te pripreme za izgradnju novih 8 kilometara iz pravca Stoca. Prema planiranoj dinamici ova cestovna dionica treba se završiti do 2022. godine. To jasno pokazuje kakve su naše namjere i planovi za Neum“, rekao je Mušić.

„Ono što sam govorila u prethodnom periodu tokom političke kampanje o ulaganjima i investicijama u cijeloj BiH dijelimično sam već i počela realizirati. Registrovala sam firmu u BiH i već imam zaposlene ljude“, istakla je Gabrijel. „Neum zbog njegove ljepote i perspektive koju posjeduje odabrala sam kao mjesto za život svojoj porodici. Imam velike planove upravo u Neumu. Lokalne vlasti, po mom mišljenju, ne ulažu dovoljno truda ovdje. Moje najave da bih za godinu dana napravila preporod u na ovom dijelu BiH nisu prazna retorika. Tačno znam šta treba uraditi, kako privući ulagače, na koji način popraviti postojeću infrastrukturu, kako zaposliti mlade i sezonu produžiti na gotovo cijelu godinu. To je biznis i učiniti ću sve da to pokušam realizirati“ istakla je Gabrijel.

Potpredsjednik KO SDA HNK i ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK Ajdin Teletović potvrdio je opredjeljenje Vlade HNK za dalja ulaganja i razvoj turizma u Općini Neum. „Turizam je trenutno najperspektivnija oblast u našem kantonu, imamo konstantu povećanja broja turista, velika zanimanja tur operatera iz cijelog svijeta za cijeli naš kanton. Ulaganja koja smo napravili u mostarski aerodrom uvođenjem novih avio linija dali su novu dimenziju razvoju turizma. Očekujem da Neum u narednom periodu znatno obogati svoju ponudu. Danas smo posjetili veliki kompleks hotela „Zenit“, koji je ogroman potencijal. Očekujem da Agencija za privatizaciju HNK okonča postupak privatizacije tog hotela, potpisivanjem ugovora sa tuzlanskom kompanijom „Bingo“. Nakon toga će uslijediti ulaganje i modernizacija hotela, kao i proširenje njegovih kapaciteta, što bi svakako obogatilo turističku ponuda Neuma i HNK. Očekujem da će angažman i planovi gospođe Gabrijel doprinijeti kvalitativnom povećanju ukupne turističke ponude“, zaključio je Teletović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Alić o formiranju vlasti u HNK: Zajedno s HDZ-om možemo doći do 20 ruku

SDA HNK i NES-Regija Hercegovina potpisali Sporazum o zajedničkom djelovanju

Priopćenje za javnost SDA HNK

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'