Ekonomija     | 02.10.2018. 14:22 |

BBI banka i ASA Group koorganizatori Samita 100 u Beogradu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - Dvodnevni Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope, čija je glavna tema digitalna transformacija, okupio je u Beogradu istaknute poslovne lidere Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije i predstavnike država iz regiona.

Iz Bosne i Hercegovine, Samitu 100 prisustvuju predstavnici Bosna Bank International (BBI), ASA Group, AS Holdinga, te ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

- BBI banka i putem Sarajevo Business Foruma, vodeće investicijske konferencije u jugoistočnoj Evropi, radi na ekonomskom uvezivanju regije i privlačenju stranih investicija. Zajedničkim naporima i vezama koje imamo sa svijetom, nastupajući kao jedinstveno tržište, možemo postati konkurentni u svijetu i zanimljiva destinacija za privlačenje stranih investicija - izjavio je direktor Marketinga i komunikacija BBI banke Dino Selimović.

Samit 100 su pokrenuli Srpska asocijacija menadžera (SAM), Udruženje menadžera Slovenije (ZM) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP). Bosna Bank International (BBI) i njen direktor Amer Bukvić od samog pokretanja ove incijative bili su uključeni u ove aktivnosti kako bi na jednom mjestu okupili vodeće poslovne ljude iz regiona. Uvezivanjem privrednika regiona u građevinski konzorcij „Feniks“, BBI banka je realizirala misiju Sarajevo Business Foruma- „Jedan region, jedna ekonomija“.

Kasnije su se ovoj inicijativi pridružili i ostali biznis partneri iz regiona - Atlas fondacija iz Crne Gore, Alkaloid iz Makedonije i ASA Group iz BiH.

Samit 100 biznis lidera zamišljen je kao platforma za privredno povezivanje i konkretan doprinos biznis lidera političkim naporima za unapređenje ekonomske saradnje i konkurentnosti regiona, saopćeno je iz BBI banke.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Nova ponuda BBI stambenog finansiranja - BBI Banka pretvara 'riječi u kvadrate uz hipoteku 1 na 1'

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

Uspješno završen prvi ciklus edukacija BBI Programa 'Mladi Talenti'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo