Kultura     | 02.10.2018. 11:07 |

Večeras počinje festival Ja BiH - pet dana Sarajeva u Zagrebu

FENA Ivana Banovic

ZAGREB, 2. listopada (FENA) - U Muzeju Mimara u Zagrebu večeras će svečano biti otvoren festival pod nazivom „Ja BiH...5 dana Sarajeva u Zagrebu 2018." 

U sklopu otvorenja na programu je "Sarajevski piknik prijateljstva" koji će uveličati glazbenica Ismeta Dervoz, fotograf Milomir Kovačević Strašni i glumac Elmir Jukić. Istu večer, proslavu će obogatiti i koncert „Bosanski Lonac" u izvedbi Mirze Redžepagića i Kenana Mačkovića, prenosi HRT.

Organizatori Ja BiH Festivala sedmu godinu za redom priredili su bogati filmski program, koncerte, ali i glazbene radionice koji će se održati na raznim lokacijama u centru Zagreba.

Ovaj festival je rezultat višegodišnjeg rada Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH iz Zagreba i težnje za uspostavljanjem intenzivnog kulturnog dijaloga između Zagreba i Sarajeva, ali i promicanjem kulturne baštine i stvaralaštva u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Nakon svečanog otvorenja i koncerta, drugi i treći dan Festivala rezervirani su za prikazivanje filmskih djela. Tako će 3. listopada u 20 sati biti prikazan igrani film „Žaba" redatelja i gosta Elmira Jukića u kinu Kinoteka, dok su 4. listopada, također u Kinoteci, na programu dokumentarni film Sabrine Begović Čorić i Nejre Latić Hulusić "Undercovered - Ispod marame", a potom „Nazif Gljiva" Arijane Saračević Helač.

U petak, 4. listopada, u 20 sati na programu su dvije epizode TV serijala „Hoću kući 2" Ademira Kenovića koja je osvojila brojna srca gledatelja Al Jazeera Balkans TV. Večernji sati rezervirani su za svjetski zvuk s mostarskim potpisom, bend „Tale Quale" koji će održati svoj koncert i na scenu donijeti jedinstvenu glazbenu kombinaciju.

Posljednji dan Festivala, 6. listopada u 11 sati u Ininoj kući udruga spajaLICA bit će održana glazbena radionica „Muzički centar Pavarotti Mostar" Atille i Azre Aksoj, učenika glazbeno-umjetničke škole iz Zagreba.

U večernjim satima, ponovno u kinu Kinoteka bit će prikazan igrani film „Kuduz", redatelja Ademira Kenovića, a za kraj u Napretkovom Kulturnom Centru, bit će predstavljen novi projekt "KRADENI LJUDI".

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Radovi na mostarskom Hiltonu u punom jeku, otvaranje početkom 2025. (VIDEO)

Grude: Uskoro se otvara najmodernija tvornica kartonske ambalaže u regiji, počela testna proizvodnja

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana