Bosna i Hercegovina     | 01.10.2018. 21:43 |

Započeo 'Oktobar - mjesec borbe protiv karcinoma dojke'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - Simboličnim osvjetljavanjem bosanskohercegovačkih gradova u pink boju, zvanično je započeo “Oktobar - mjesec borbe protiv karcinoma dojke”.  

- Na ovaj način pridružili smo se brojnim evropskim gradovima i skrenuli pažnju na važnost ranog otkrivanja bolesti. Udruženja oboljelih od karcinoma dojke okupljena u mrežu “Think Pink – Zajedno smo jedno”, u deset gradova i općina osvijetlili su neke od najljepših građevina i objekata - saopćila je ta mreža.

Uz podršku Grada Sarajeva, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u ružičasto su obojeni Vijećnica i Šeherćehajina ćuprija. 

Osvijetljeni su i Stari most u Mostaru, vodopad u Jajcu, crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, fontane u Zenici i Hadžićima, Hotel "Tuzla", Mješovita srednja škola u Bugojnu, Srednja strukovna škola "Silvije Strahimir Kranjčević" u Livnu i most u Visokom.

Jučer je održana 11. "Trka/šetnja za ozdravljenje - Race for the Cure", za koju se registrovalo rekordnih više od 8.000 učesnika. 

Cilj ove humanitarne manifestacije je osnaživanje žena u borbi protiv karcinoma dojke i ukazivanje na važnost redovnih pregleda.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Nosivi ultrazvučni skener mogao bi ranije otkriti rak dojke

INZ i MUP ZDK na 8. mart promovirali Preventivni program ranog otkrivanja promjena na dojkama

U Starom Gradu prvi Centar za osnaživanje žena oboljelih od raka dojke u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo