Bosna i Hercegovina     | 01.10.2018. 13:02 |

U Srebrenici počelo obilježavanje 'Dječije nedjelje'

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 1. oktobra (FENA) - U Srebrenici je nizom prigodnih aktivnosti počelo obilježavanje "Dječija nedjelja“ pod sloganom "Vjerujem u sebe“.

Bit će organizirane različite manifestacije posveće djeci, a kao i prethodnih godina Narodna biblioteka Srebrenica ove godine organizira kreativne radionice “Dječija nedjelja u Biblioteci“.

Također, u okviru obilježavanja “Dječije nedjelje” djeca prvog razreda osnovne škole danas su obišli biblioteku i muzej, a planirano je da tokom sedmice djeca iz vrtića posjete najznačajnije institucije i ustanove na području općine.

-Kao važan aspekt vaspitanja i odrastanja djece jeste jačanje njihovog samopouzdanja, znači da vjeruju u sebe i to je jedno od najvažnijih karakteristika ličnosti tokom odrastanja i tokom cijelog života – kazala je za Fenu direktorica dječijeg vrtića "Poletarac“ Srebrenica Mirela Hodžić. 

Cilj obilježavanja "Dječije nedjelje“ je promocija prava djeteta, poboljšanje društvene brige za djecu i jačanje odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i upoznavanje šire javnosti s potrebama djece i njihovim psihosocijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima.

U obilježavanju "Dječije nedjelje“ u Srebrenici učestvovali su učenici Prve osnovne škole i djeca iz vrtića "Poletarac“ Srebrenica.

"Dječija nedjelja" traje do 7. oktobra.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'