Stranačke aktivnosti     | 30.09.2018. 14:32 |

Saopćenje za javnost Stranke penzionera/umirovljenika BiH

FENA Saopćenje

Sinoć je u Zenici na glavnom gradskom trgu (Trg Alije Izetbegovića) a neposredno nakon svih predizbornih skupova Stranke penzionera/umirovljenika BiH u Općinama ZDK, održan lijep i veoma dostojanstven skup građana, simpatizera i članova SP/UBiH.

Skup je organizovala KO SPU BiH u saradnji sa GO SPU BiH u čije ime se obratio Predsjednik Humić Hidajet.

 Nakon emitovanja himne BiH i odavanja počasti svim preminulim članovima Stranke penzionera/umirovljenika, te nekoliko veoma lijepih muzičkih numera , prikladnih za ovu priliku, poznatog Zeničkog gradskog hora Kasiopeja, skupu su predstavljeni svi kandidati Stranke penzionera/umirovljenika BiH za Skupštinu ZDK, Predstavnički dom Parlamenta FBiH i Parlamentarnu skupštinu BiH. Izlaskom na binu pred okupljene građane svih kandidata skupu su se obratili i nosioci lista za sva tri nivoa vlasti. Prvi  se obratio  dr. Ednan Drljević,nosilac liste za Skupštinu ZDK, a zatim Predsjednik GO SP/U Zenica Senad Pajić ujedno i nosilac liste IJ5 i Amra Huskić nosilac liste za IJ6 za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH.  Skupu se obratio i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, g-din Dževahid Sokić.

Cijeli program  skupa bio je protkan izvodjenjem BiH sevdalinki i urbanim zabavnim pjesmama, a skup je završen pozivom penzionerima da izađu na izbore i izvrše svoju gradjansku dužnost i ustavno pravo da biraju i budu birani. Skupu su se obratili Fadil Alihodžić, generalni sekretar stranke i g-đa Sonja Akšamija , predsjednica SP/U BiH.

Skup se završio zajedničkim izvođenjem narodnog kola od strane građana i kandidata sa lista.

 

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke penzionera BiH

Priopćenje za javnost Stranke penzionera/umirovljenika BiH

Saopćenje za javnost Stranke penzionera-umirovljenika BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta