Stranačke aktivnosti     | 30.09.2018. 13:39 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini je činjenica i tako će i ostati

 

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović sa stranačkim izaslanstvom danas nazoči predizbornim skupovima u Zenici, Žepču i Busovači.

Dobrodošlicu u ime Gradskog odbora Zenica poželio je Josip Dujmović predsjednik GO kazavši kako hrvatsko srce u Zenici i Zeničko-dobojskoj županiji i dalje kuca punom snagom uz HDZ BiH kao stožernu stranku hrvatskog naroda.

"Vjerujem kako će srca svih nas Hrvata koji vidimo i gradimo svoju budućnost na ovim područjima, koji se ne libimo i ne stidimo  govoriti hrvatskim jezikom i ne želimo napustiti svoje hrvatske domove i obitelji, shvatiti važnost ovog trenutka i izaći na izbore", kazao je Dujmović.

Ivo-Iva Tadić kao nositelj županijske liste za Skupštinu te predsjednik Županijskog odbora Zeničko-dobojske županije kazao je kako vjeruje da Hrvate Zenice neće zbuniti brojni plakati i lideri koji se smiješe s istih. Pozvao je na zajedništvo, pogotovo u ovakvim sredinama gdje su Hrvati malobrojniji poput Zenice ali i općenito ove Županije. „Samo okupljeni oko HNS-a BiH možemo osvariti svoje ciljeve“, poručio je.

Osvrnuo se i na funkcioniranje vlasti u proteklom mandatu gdje su zahvaljujući  hrvatskim predstavnicima u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti ipak značajna sredstva osigurana i za prostore gdje žive Hrvati. Tadić je ukazao na opasnost velikog broja Hrvata na bošnjačkim strankama ali i pozvao na nastavak suživota uz vjeru kako će Hrvati Zenice prepoznati prave ljude i vrijednosti.

Na odnos tzv. Platformaške vlasti prema područjima ove Županije gdje žive Hrvati podsjetio je Josip Martić, nositelj liste za Parlament Federacije BiH.

"Zaobilazile su nas investicije, poticaji, projekti, neustavnim zakonima našim županijama su kao i braniteljima oduzimane ovlasti dok je ova aktualna vlast odnosno naši predstavnici na višim razinama uspjela povezati i područja gdje namamo naše načelnike te pronašla načina da pomogne našim ljudima".

Na važnost Zastupničkog doma na državnoj razini u Zenici je podsjetio Nikola Lovrinović, nositelj liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH spomenuvši samo nekoliko primjera od izmjene Izbornog zakona pa do obrane prava obrazovanja na vlastitom jeziku tzv. sustav Dvije škole pod jednim krovom. Od njihovih nastojanja da ovaj sustav proglase segregacijom uspjeli smo u nastojanjima da isproblematiziramo isti, napravimo od njega pitanje bez kojeg se ne može pa sve do dokazivanja činjenice da se radi o pravu, a ne segregaciji, uspjeli smo obraniti naše pravo obrazovanja na hrvatskom jeziku.

"Izbor našeg člana Predsjedništva je naše pravo, a hrvatski narod u Bosni i Hercegovini je činjenica i tako će i ostati! Jednakopravnost je trajna zadaća i od legitimnog zastupanja nećemo odustati nikada", kazao je Lovrinović.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović pozdravio je zajedništvo okupljeno danas u Zenici te pozvao na nastavak zajedničkog djelovanja kako u ovom gradu tako i u cijeloj Županiji, svih onih koji vide europsku budućnost ove zemlje. Istaknuo je zajedništvo i za Katoličkom crkvom koje nema cijenu, kao i vjeru da će predstavnici žive crkve prepoznati važnost izlaska svakog Hrvata na izbore, bez pozivanja na određene stranke ili osobe, nego na izdvajanje nekoliko minuta za ovu dužnost i izbor onih za koje vjeruju da ih mogu predstavljati.

Pričavši o Izbornom programu, predsjednik Čović je kazao kako sve točke Programa vrijede jedino zajedno, te samo tako čine jednu obuhvatnu cjelinu svih aktualnih i važnih pitanja za hrvatski narod ali i cijelu BiH.

-Spremni smo preuzeti odgovornost za BiH mnogo više od ona dva brojnija naroda koji su se u svojoj brojnosti malo uljuljali. Mi nismo protiv građanskih struktura ali jesmo protiv unitarne jednonacionalne Bosne i Hercegovine, takva nikad neće biti. Naša želja je da nađemo mjeru, poručio je dr. Čović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo