Servisne informacije     | 30.09.2018. 10:53 |

Pretežno oblačno vrijeme u naredna četiri dana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. septembra (FENA) - Pretežno sunčano vrijeme očekuje se u ponedjeljak. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. Poslijepodne naoblačenje u Krajini, a krajem dana i u večernjim satima postepeno i u ostatku zemlje. U večernjim satima kiša se očekuje u  Krajini, na zapadu i jugozapadu Bosne, a u noći sa ponedjeljka na utorak i u ostalim područjima. Vjetar u Posavini i na sjeveroistoku Bosne, većio dio dana, slab sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku naše zemlje slab do umjeren jugozapadni. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 19 do 25 stepeni.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša u većini područja. Tokom prijepodneva padavine postepeno prestaju. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 12 do 18, na jugu od 20 do 25 stepeni. 

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost očekuje se u srijedu. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama Bosne sa maglom. U večernjim satima porast naoblake u Bosni može usloviti slabu kišu u centralnim i istočnim područjima. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 21 do 27 stepeni.

U centralnim i istočnim područjima Bosne jutro i prijepodne u četvrtak pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje poslijepodne. U ostatku Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini prije podne sunčano, a poslije podne naoblačenje. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 13 do 17, a dnevne od 16 do 22, na jugu od 23 do 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!