Stranačke aktivnosti     | 29.09.2018. 20:32 |

Priopćenje za javnost DNZ BiH-Krajiške stranke

FENA Saopćenje

Dana 29.09. 2018. godine u prostorijama ureda DNZ BiH-Krajiške stranke je održana press konferencija na temu:

„ Zajednički nastup na izborima 2018.godine, te analiza stanja na području općine Velika Kladuša i Unsko-sanskog kantona“.
Ujedno je iskorištena prilika da se i zvanično potpiše sporazum zajedničkom nastupu DNZ BiH-Krajiške stranke i Kladuške stranke privrednog prosperiteta(KSPP-a). Potpisnici sporazuma su bili g.Admil Mulalić, Predsjednik DNZ BiH-Krajiške stranke i g. Ibrahim Kajtezović, Predsjednik KSPP-a.

Novinarima su se obratili g. Admil Mulalić , Predsjednik DNZ BiH-Krajiške stranke i nosioc liste za Skupštinu Unsko-sanskog kantona, g. Ibrahim Kajtezović Predsjednik KSPP-a i g. Enver Bajrektarević Generalni sekretar KSPP-a i kandidat na listi DNZ BiH-Krajiške stranke za Skupštinu Unsko-sanskog kantona.

U svom obraćanju su ukazali da je dosadašnja vlast koju na kantonu čine SDA, DF-Željko Komšić , Laburistička stranka i SBB kantona dovela na rub propasti i da je kanton trenutno po svim pokazateljima najlošije rangiran u odnosu na druge a da se ista ponaša kao da su opozicija i da će oni nešto promijeniti, misleći da građani nevide da upravo su oni krivi za ovakvo stanje u kantonu. Također je i ukazano na zloupotrebu položaja i kršenje Zakona od strane općinske vlasti u Velikoj Kladuši, koja koristi javni novac iz budžeta za finansiranje predizbornih i strankačih aktivnosti, kao i zloupotreba položaja državnih službenika, koji ucjenjuju i vrše pritisak na građane da se glasa za Laburiste.

Istakli su da će se zalagati da napokon kanton dobije vlast koja će slušati građane i biti na usluzi građanima te da će se boriti protiv dodatnog zavlačenja ruku u džepove građana, kao što to sadašnja vlast radi. Iskorištena je prilika i da se birači pozovu da podrže liste DNZ BiH-Krajiške stranke za kantonalni i federalni nivo, a da se za državni nivo podrži lista SDP-a, kao i g. Denis Bećirević za člana Predsjedništva BiH ispred reda Bošnjaka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

DNZ BiH – Krajiška stranka: Želimo razvoj i napredak Krajine

Saopćenje za javnost Demokratske narodne zajednice (DNZ) BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'