Stranačke aktivnosti     | 29.09.2018. 14:48 |

Saopćenje za javnost Sadika Ahmetovića

FENA Saopćenje

Otkako je počela predizborna kampanja, predstavnici vlasti počeli su da se hvale novim putevima, pomoći koju su dali, novim vodovodima, kanalizacijom i čime sve ne. Posljednjih mjesec dana, a neki i malo duže samo presjecaju vrpce i pričaju o "poklonima" građanima Bosne i Hercegovinem naglasilo je Sadik Ahmetović, kandidat Proevropskog bloka BiH za predsjednika / potpredsjednika RS..

On dodaje da država BiH i oba entiteta izgledaju kao sa su sa svim investicijama i radovima vlasti čekali baš četiri godine, da bi se kao spasitelji pojavili baš u vrijeme predizborne kampanje.

- Čim počne kampanja, "čudom" se baš sve poreda tako, da vlast konačno izađe pred glasače i svečano otvara puteve, škole, vrtiće, pa čak i trotoare, sve da pokažu da su posljednje četiri godine nešto radili i sve nam to prikažu u predizbornoj kampanji.  Sve, samo da se stekne utisak kako su cijele četiri godine mislili na narod, smatra Ahmetović.

Međutim, dodaje on, problem je u "predstavljanju" i lošem spinovanju vlasti kako bi ubijedili građane da su baš ovi ili oni na vlasti nešto uradili.

- Građani BiH moraju znati da im niko ništa nije poklonio. Za sve to je iskorišten njihov novac, novac svakog stanovnika BiH koji ga daje državi preko poreza i ostalih nameta, te preko zaduživanja. Vlasti samo uzmu taj novac i dalje ga prosljede u gradnju nečega, da bi odmah poslije otvaranja, ti isti održali izborni skup i predstavili to kao  njihov "poklon". Vi ne dobijate "poklone". Te "poklone" ne plaćaju stranke kako to pojedinci predočavaju, sve to se plaća iz budžeta. Oni glume "Deda Mraza" sa Vašim parama, istaknuo je Ahmetović.

Naglasio je da će se Nezavisni blok, čiji je potpredsjednik, te Proevropski blok čiji je kandidat za potpredsjednika RS, proces trošenja budžetskih, to jeste narodnih para,  učiniti transprarentnijim.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Izrečena drugostepena presuda u predmetu Sadik Ahmetović

Ahmetović: Vjericu Radetu proglasiti 'personom non grata'

Saopćenje kandidata Nezavisnog bloka Sadika Ahmetovića

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta