Sport     | 28.09.2018. 12:25 |

Uspješni reprezentativci BiH u kickboxingu kod gradonačelnika Bihaća

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 28. septembra (FENA) - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić organizirao je danas prijem za reprezentativce Bosne i Hercegovine u kickboxingu, koji su se na prošlosedmičnom Svjetskom prvenstvu za kadete i juniore u Veneciji još jednom potvrdili kao jedni od najuspješnijih sportskih ambasadora grada, Unsko-sanskog kantona i države.

- Ponosni smo na vrhunske rezultate koje smo ostvarili u Italiji. Bili smo među najuspješnijim nacionalnim selekcijama, uprkos skromnim uslovima za rad. Posebno smo se istakli mi iz Bihaća, jer smo osvojili tri medalje. Gradonačelnik je prepoznao naš uspjeh, ali i obećao značajniju podršku u narednom periodu - rekla je svjetska juniorska šampionka Ema Bajrić, koja sada u vlasništvu ima i evropsko i svjetsko zlato.

Treneri u reprezentaciji Senad Ćatić, Rinaldo Pikoloti, Mustafa Zulić i Zijad Halilović nadaju se makar minimalnom poboljšanju uslova za treniranje u gradskim dvoranama, te podršci prilikom putovanja na takmičenja.

- Imamo izuzetno korektan odnos s gradonačelnikom i gradskom upravom, pa se nadamo i konkretnijim potezima kada su u pitanju termini za treniranje, rekonstrukcija gradskih dvorana te odvajanju značajnijih sredstava za vrhunske sportiste iz gradskog budžeta - istakao je reprezentativni trener Senad Ćatić.

Gradonačelnik Fazlić je ponovio da su ovakvi sportski rezultati ogromna satisfakcija, ali i obaveza.

- Dovoljno je reći da u gradu imamo svjetsku juniorsku prvakinju, te osvajače srebrenih i bronzanih medalja. Oni su se svojim talentom i radom svrstali među najbolje na planeti, pa se mi u gradskoj upravi i Gradskom sportskom savezu Bihać moramo maksimalno potruditi da im na sve načine pomognemo i olakšamo rad - dodao je Fazlić.

Bosnu i Hercegovinu su na Svjetskom prvenstvu u Veneciji, uz reprezentativce iz drugih gradova, uspješno predstavljali članovi bihaćkih kickboxing klubova KBS "Favorit BH", KBS "Zino", KBC "Bihać" i "Ljutoč" Orašac.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije