Ekonomija     | 27.09.2018. 10:10 |

Predstavljeni rezultati provedbe projekta 'Invest in Lipik, Orašje & Garešnica'

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 27. rujna (FENA) – U Orašju je u srijedu održan drugi sastanak projekta Zajedničkog savjetodavnog odbora "Invest in Lipik, Orašje & Garešnica" – Invest in LOG.

Voditelj projekta Boris Jurić tom je prigodom predstavio implementirane aktivnosti i ostvarene rezultata projekta u dosadašnjem periodu implementacije s posebnim fokusom na posljednjih šest mjeseci provedbe, priopćeno je iz Općine Orašje.

Radni paket 3, ukupne vrijednosti od 207.000 eura, podrazumijeva rekonstrukciju i opremanje tri poduzetničke potporne institucije u partnerskim gradovima.

U Garešnici je u završeno obnavljanje i opremanje poduzetničkog inkubatora i poduzetničkog centra, te je preostala još objava javnog poziva za male i srednje poduzetnike i obrtnike kojima će poslovni prostori poduzetničkog inkubatora biti dodijeljeni na korištenje pod povoljnim uvjetima.

U Lipiku su završeni radovi na rekonstrukciji i opremanju njihovog inkubatora u Donjem Čagliću, a slijedi i njegovo opremanje.

U Orašju su na zgradu Centra za poduzetništvo Općine Orašje postavljeni i stavljeni u funkciju solarni paneli i novi ekonomičniji i energetski efikasniji klimatski uređaji, što znači da su u potpunosti okončani svi planirani radovi.

Sva tri grada pripremila su i investicijske vodiče, te smjernice za izvoznike, a njihovo tiskanje biti će završeno do kraja rujna.

Polazeći od dosadašnje uspješne suradnje, sva tri gradonačelnika/načelnika potvrdili su svoju spremnost da nastave suradnju i na predstojećem 2. Pozivu prekogranične suradnje HR- BiH- CG i to u oblasti turizma i socijalne zaštite.

Projekt "Invest in Lipik, Orašje & Garešnica" – Invest in LOG implementira se u okviru programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost Projekta je 731.906 eura, od čega EU financira 85 posto vrijednosti projekta, a Općina Orašje kao njegov nositelj i partneri Grad Lipik i Poduzetnički centar Garešnica sufinanciraju isti u iznosu od 15 posto.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Katić u Orašju razgovarala o izgradnji autoceste kroz ŽP i novog mosta na Savi

Poljoprivrednici blokirali cestu Orašje – Tuzla, traže isplatu poticaja za pšenicu

Konaković prisustvovao svečanom otvaranju Konzulata Republike Hrvatske u Orašju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo