Sport     | 27.09.2018. 10:26 |

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu utrka 'Audi B2B Run'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. septembra (FENA) - Druga Audi B2B Run utrka danas će na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu okupiti rekordnih 1.100 uposlenika iz više od 130 kompanija.

Pod sloganom "Cijela kompanija=jedan tim", poslovna zajednica će ujediniti i zajednički braniti boje svojih kompanija u misiji očuvanja i unapređenja zdravog načina života, poslovne kulture i interne komunikacije.

Utrka se u vrlo kratkom vremenu pozicionirala kao najveći poslovno-sportski događaj, te će se ove godine na startu naći duplo više učesnika nego prošle godine.

Ovo je drugi put da je glavni grad BiH domaćin poslovne utrke, što pokazuje da Sarajevo vrlo uspješno prati svjetske trendove i u korporativnoj kulturi. Audi B2B Run je jedinstven i moderan koncept team buildinga, jer ovaj projekat predstavlja mjesto za zabavu i rekreaciju, potiče komunikaciju i timski duh, a najviše se brine o tome da zdravlje i sport imaju primat u životu svakog pojedinca. 

Učesnike očekuje nova, još atraktivnija ruta - start i cilj utrke biće na istoj lokaciji kao prošle godine, ispred Face TV, a svi trkači imat će jedinstvenu priliku da prvi trče na novoj plavoj stazi stadiona Grbavica. Audi B2B Run biće ujedno i prva trka čija ruta prolazi kroz stadion Grbavica. Trka će početi u 17.30 sati.

Učesnike utrke dijeli 4,5 km do nezaboravnog After Run Partya powered by Class Plus, na kojem će biti proglašeni pobjednici u muškoj i ženskoj kategoriji, te dodijeljene timske nagrade za najbolje kompanije u kategoriji malih, srednjih i velikih kompanija, kao i nagrada za Najfit kompaniju.

Ovogodišnja trka se održava u sklopu Evropske nedelje sporta koju u Bosni i Hercegovini obilježava Ministarstvo civilnih poslova BiH, pod parolom #beactive. EYOF 2019 je jedan od zvaničnih partnera ovogodišnje B2B Run, saopćio je Audi B2B Run Team. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Muzaferija nije uspjela završiti današnju utrku superveleslaloma u La Thuileu

Muzaferija danas nastupa u drugoj utrci superveleslaloma u La Thuileu

Humanitarna utrka u sklopu Mostar Run Weekenda, trči se za Kliniku za dječje bolesti SKB-a Mostar

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana