Najave     | 27.09.2018. 07:45 |

Dani Bosne i Hercegovine u Beču

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. septembra (FENA) - Manifestacija "Dani Bosne i Hercegovine" bit će održana u Beču od 27. do 30. septembra pod pokroviteljstvom Ambasade BiH u Republici Austriji, a u organizaciji Udruženja "Bosansko-hercegovačka kulturna platforma", Foruma žena "Mimoze" i Udruženja "Business Women of Bosnia and Herzegovina".

U četiri dana raznovrsnog programa planiran je poslovni salon, izložbe, promocije knjiga, te drugi po redu networking bazar Udruženja "Business Women of Bosnia and Herzegovina".

Između ostalog, biti će upriličena izložba "Umjetnost bez granica" umjetnica Nade Nadj i Alise Teletović, te promocija knjige "Čuvarkuća" autora Tarika Đođića. 

- Ambasada BiH sa velikim zadovoljstvom podržava ovu manifestaciju koja na svaki način promovira ono najbolje u i iz BiH - izjavio je ambasador BiH u Austriji Kemal Kozarić, dodavši kako će to biti "prilika za predstavljanje bh. bogate kulturne baštine, ženskog poduzetništva, međunarodne saradnje, ali i poslovne saradnje sa bh. zajednicom u Austriji".

Otvorenje manifestacije će biti upriličeno u svečanoj sali Tehničkog univerziteta u Beču uz prisutstvo predstavnika diplomatskog kora, međunarodnih organizacija, bh. zajednice u Austriji, te gostiju iz BiH, Crne Gore i Hrvatske, saopćeno je iz Udruženja "Business Women of Bosnia and Herzegovina".

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Beč u mikro dozama: Lipicaner kapsule osvajaju Ameriku i Veliku Britaniju

U Beču razvijena samočisteća boja za zidove koja čisti zrak

U Beču izgradnja najvećeg austrijskog obrazovnog kampusa

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana