Bosna i Hercegovina     | 26.09.2018. 19:09 |

Izborna Skupština Ljekarske komore KS prekinuta zbog 'gubitka' kvoruma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. septembra (FENA) - Izborna Skupština Ljekarske/liječničke komore Kantona Sarajevo, koja je trebala biti održana danas, prekinuta je zbog, kako je saopćeno iz Ljekarske komore,  gubitka kvoruma, od "kolega koji nisu željeli da učestvuju u unaprijed kreiranom scenariju".

- Svjedoci smo da je Izborna Skupština pretvorena u predizborni skup pojedinih političkih opcija u Kantonu Sarajevo, čemu svjedoči i broj kandidata sa izbornih listi koji su prisustvovali Izbornoj Skupštini. Žalosno, je da pojedni delegati nisu prepoznali dosadašni rad aktuelnog rukovodstva Komore i ničim se nisu oglasili o napretku u proteklom periodu - navode iz Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Također dodaju da je po prvi put Komora osigurala  sopstveni  prostor, uredila pravilnike o registrovanju ljekara Komore, izdavanje licenci, po prvi put uredila Komoru u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i uvela Komoru u zakonski okvir.

Navedeno je da će Komora održati izbore u narednom periodu, bez unaprijed kreiranog scenarija od "različitih interesnih grupa".

 

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo