Bosna i Hercegovina     | 26.09.2018. 15:39 |

Ministrica Memić posjetila srpske povratnike u općini Lukavac (VIDEO)

FENA Hana Imamović

LUKAVAC, 26. septembra (FENA) - Ministrica za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi Tuzlanskog kantona Sandra Memić posjetila je danas selo Krtova gdje je razgovarala s predstavnicima osam mjesnih zajednica Lukavca, te uručila prehrambene pakete za 100 socijalno ugroženih porodica.

U toj mjesnoj zajednici živi oko 500 povratnika srpske nacionalnosti, a radi se uglavnom o osobama starije životne dobi, te je Memić pojasnila da je posjeta još jedna od aktivnosti koju Ministarstvo provodi kada su u pitanju povratnici u Tuzlanskom kantonu.

- S povratnicima smo razgovarali o svim njihovim potrebama i problemima poput odlaska mladih te o manjem broju povratnika u proteklim godinama - dodala je.

Kako je danas istaknuto najpotrebnija je obnova puteva u povratničkim selima na području Lukavca, kao i zapošljavanje radno sposobnog stanovništva, a povratnici očekuju podršku lokalnih i kantonalnih vlasti te naglašavaju da je svaka pomoć u ta sela dobrodošla.

Predsjednik Mjesne zajednice Krtova Rajko Ćosić najavio je da će paketi pomoći biti podijeljeni najugroženijim porodicama, a povratnik u Rosulje Mladen Jovanović potvrdio je da u toj mjesnoj zajednici zaista ima socijalno ugroženih osoba koje nemaju nikakvih primanja.

Ministrica za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog Kantona Sandra Memić naredne sedmice posjetit će povratnike na području Srebrenika, a potom i Živinica.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2181

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1wAJG6gUt08l6qMusJuktLajRBcJ0-zYR?usp=sharing

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Hurtić: Država mora garantirati sigurnost povratnicima u cijeloj BiH (VIDEO)

Isak od Karana zatražio je da poduzme mjere iz svoje nadležnosti koje se odnose na zaštitu povratnika u RS

Dizdar potpisao ugovore s poslodavcima o sufinansiranju plata povratnicima (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana