Bosna i Hercegovina     | 26.09.2018. 14:10 |

Otvoren Dnevni centar za djecu i omladinu u Livnu

FENA Mario Loncar

LIVNO, 26. rujna (FENA) - U sklopu proslave Dana grada Livna u tom je gradu na prigodnoj svečanosti otvoren Dnevni centar za djecu i omladinu.

- Dnevni centar namijenjen je maloljetnicima u riziku, kao i maloljetnicima koji pokazuju neke od asocijalnih oblika ponašanja - kazala je Ankica Baković, voditeljica nevladine organizacije "La vie" uz čiju pomoć će i uz pomoć stručno osposobljenog kadra Centar i raditi.

Kroz njegov rad djeci će biti omogućena poticajna i kreativna sredina za izvršavanje školskih obveza, pružanje instrukcija iz pojedinih predmeta, učenje poželjnih oblika ponašanja kroz igru, kreativno izražavanje, savjetodavni rad, druženje s vršnjacima u nadziranoj okolini te kreativno ispunjavanje slobodnog vremena.

Dnevni centar otvoren je u okviru projekta Pravda za svako dijete kojega u nekoliko bh. gradova provodi UNICEF u suradnji sa Švedskom agencijom za razvoj (SIDA), švicarskom vladom, mjerodavnim resornim ministarstvima i institucijama na državnoj, entitetskoj i županijskoj razini te Centrom za ljudska prava u Mostaru.

- Osnovna zadaća jedinice lokalne samouprave, pored odgovornosti prema javnom dobru, solidarnosti, održivom razvitku, socijalnoj osjetljivosti, skrbi prema potrebitima, je svakako i briga o djeci. Otvaranjem Dnevnoga centra za djecu i omladinu pružamo mogućnost kvalitetnijeg odrastanja i ispunjavanja svakodnevnih obveza djece školskog uzrasta - kazao je livanjski gradonačelnik Luka Čelan.

U edukaciju pedagoga, sociologa i drugog stručnog osoblja te opremanje Centra, koji se nalazi u nekadašnjim prostorijama livanjskog Crvenog križa u Ulici Stjepana II Kotromanića, UNICEF je s partnerima uložio 19.200 maraka.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo