Bosna i Hercegovina     | 26.09.2018. 14:23 |

Članovi Vijeća nacionalnih manjina BiH boravili u posjeti Doboju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. septembra (FENA) - Članovi Vijeća nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine, predvođeni predsjedateljem Vijeća Tihomirom Knežičekom, boravili su danas u posjetu Savjetu nacionalnih manjina regije Doboj i tom prigodom nazočili otvaranju prostorija Saveza "Kulturnog centra različitosti".

Prigodom otvaranja prostorija Saveza, u kojima je upriličena i izložba pod nazivom "Bogatstvo različitosti", istaknuto je da će se u prostorijama koje je Grad Doboj dodijelio Savezu odvijati sve aktivnosti vezane za nacionalne manjine, a bit će dostupne i za druga važna dešavanja i drugim organizacijama. Kako je rečeno, prostorije će umnogome olakšati rad Saveza, koji od osnivanja 2010. redovito obogaćuje društveni i kulturni život Doboja.

Na izložbi su predstavljene kompilacije fotografija sa šest održanih sajmova nacionalnih manjina u Doboju. Ovi sajmovi održavani su u organizaciji Saveza i njegovog predsjednika Dragana Markovića, koji, kako je rečeno tijekom obilaska izložbe, ne odustaje od ideje očuvanja tradicije i interesa svih nacionalnih manjina u Doboju.

Članove Vijeća, u ime gradonačelnika Grada Doboja Obrena Petrovića, primili su potpredsjednik Skupštine Grada Miloš Bukejlović i šef Kabineta gradonačelnika Dragan Vasilić, koji su istaknuli da Grad Doboj čini sve što je u mogućnosti da svi građani, pa tako i nacionalne manjine, imaju ista prava i osjećaju se ravnopravnim na cijelom prostoru Doboja.

Bukejlović i Vasilić poručili su da treba težiti očuvanju jedinstva, različitosti i dostojanstva svakog čovjeka u Doboju, ali i na prostoru cijele BiH.

Zahvaljujući se domaćinima na srdačnom prijemu, članovi Vijeća upoznali su ih sa nadležnostima i aktivnostima Vijeća, te istaknuli važnost daljnjeg povezivanja Vijeća nacionalnih manjina BiH sa ostalim vijećima nacionalnih manjina u BiH kako bi se zajednički radilo na poboljšanju uvjeta života i rada pripadnika nacionalnih manjina na cijelom prostoru BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta