Regija     | 25.09.2018. 23:08 |

Linija obrane od požara na Pelješcu duga tri kilometra

FENA Agencije

DUBROVNIK, 25. rujna (FENA) - Linija obrane od požara u Orebiću na Pelješcu proteže se na otprilike tri kilometra - od Postupa do sela Glabalovo, puše jak istočni vjetar, a prema vremenskoj prognozi slabljenje vjetra očekuje se od 23 do 3 sata ujutro, izvijestili su u utorak navečer iz Dubrovačko-neretvanske županije, dok su iz Ministarstva obrane RH poručili kako će ondje, uz stotine vatrogasaca, cijelu noć dežurati i 50 vojnika, a ujutro će na požarište u Orebiću doći u pomoć još 52 vojnika i sedam vozila.

Za srijedu meteorolozi najavljuju umjerenu do jaku buru, mjestimično s olujnim udarima koja će postupno slabiti.

U požaru na Pelješcu u utorak su nagorjela četiri stambena objekta - fasade i krovišta kuća u selu Stankovići, požari se povremeno javljaju na cijelom požarištu, javila je Hina.

Na terenu je više od 300 vatrogasaca iz Dubrovačko-neretvanske županije i drugih krajeva Hrvatske s pedesetak vozila, a pristiže još vatrogasnih snaga.

U borbi s vatrom sudjelovala su tijekom dana i tri kanadera kao i 50-ak pripadnika Hrvatske vojske s pet vojnih kamiona s opremom i vozilom veze koji su na požarište došli desantnim brodom-minopolagačem Hvatske ratne mornarice.

Zbog požara na Pelješcu, ministar obrane Damir Krstičević hitno je sazvao sastanak dubrovačko-neretvanskoga Županijskoga vatrogasnog stožera. 

Sastanak stožera bit će u srijedu u osam sati u Orebiću.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nakon svađe s bratom u dvorištu zapalio više automobilskih guma

Najmanje četvero poginulih u požaru koji je zahvatio stambene blokove u Valenciji

Lokalizovan požar u napuštenom objektu u sarajevskom naselju Čengić Vila

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom