Kultura     | 25.09.2018. 14:58 |

Nagrađen najaktivniji korisnik NUB-a BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) - U sklopu Prvog salona akademske knjige u Mostaru, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, između ostalog, promoviralo je i najaktivnije korisnike univerzitetskih biblioteka u Federaciji BiH (korisnike koji su najviše koristili biblioteku i knjižni fond u akademskoj 2017/2018.), kojima je uručena novčana nagrada u iznosu od 300 KM.

Najaktivniji student u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine (NUBBiH) tokom akademske 2017/2018. bio je Armin Omerbegović, student Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Zbog obaveza Odluku o dodjeli nagrade najaktivniji korisnik Armin Omerbegović naknadno je primio danas u prostorijama NUBBiH-a u prisustvu direktora te institucije Ismeta Ovčine i  rukovoditeljice Sektora za informacije i usluživanje korisnika NUBBiH-a Merime Lendo.

Dodjeli nagrade Arminu Omerbegoviću prisustvovao je i Dragan Marković, direktor University press-a i Predsjednik Skupštine Zajednice izdavača BiH, koji mu je uručio i donaciju kompleta knjiga bh izdavača.

Omerbegović je zahvalio Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke sa prof. dr. Elvirom Dilberović na čelu kao i bh izdavačima za uručene nagrade, te NUBBiH-a za prijedlog i pružanje bibliotečkih usluga.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

NUBBiH promovisala 28. broj časopisa 'Bosniaca' na Sajmu knjiga

Bošnjak uručila Harisu Memiševiću Državnu nagradu  za znanost

Predstavnici NUBBiH i Goethe-Instituta Sarajevo razgovarali o nastavku saradnje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'