Stranačke aktivnosti     | 25.09.2018. 11:34 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Danas se opet, po ko zna koji put ispočetka, suočavamo sa problemom, jer isplata koja je radnicima Željeznica Republike Srpske obećana u septembru, nije stigla.

Na spisku onih koji čekaju stoje imena više od 920 radnika koji su dobili sudske sporove, a i taj broj se, iz dana u dan, povećava.

Željeznice Republike Srpske su najveći gubitaš u Republici Srpskoj.

Prema izvještaju Vlade Republike Srpske iz 2006. Godine, Željeznice Republike Srpske su poslovale pozitivno. Nakon te godine, svake naredne su bile u gubitku za po 30 miliona maraka, a trenutni ukupni gubitak je oko 350 miliona KM.

”Naravno, svi problemi počinju sa 2006.godinom, kada na mjesto premijera Republike Srpske dolazi Milorad Dodik. Ne treba biti mnogo pametan da bi se izveo zaključak da negativno poslovanje ŽRS počinje sa dolaskom Milorada Dodika na mjesto premijera Republike Srpske, i nastavlja se do dana današnjeg. Upravo ovo je praksa koju ćemo, odmah po dolasku na vlast zaustaviti”, rekao je kandidat SDS-a za predsjednika RS-a Vukota Govedarica, i dodao da će svaki direktor javnog preduzeća morati da podnese izvještaj o realizaciji usvojenog plana na početku godine.

”Ako plan ne bude ispunjen već u prvoj godini mandata, odmah će biti smijenjen. Niko više neće imati priliku, kao gospodin Savanović, da devet godina proizvodi gubitke, i to po 30 miliona godišnje, ali da zbog unutarstranačkih dogovora na relaciji SNSD-DNS ne bude smijenjen”, najavio je Vukota Govedarica.

U isto vrijeme, dok preko 1000 radnika ŽRS čeka svoje plate zarađivane godinama, njihov direktor je itekako dobro situiran. Jedan je od 4 osnivača mikrokreditnog društva ”Taurus”, u koje je uloženo više od pola miliona KM osnivačkog kapitala. I dok Savanović već devetu godinu na čelu posrnulih ŽRS zadužuje građane Republike Srpske da u narednim decenijama vraćaju Svjetskoj banci kredit od preko 100 miliona KM, tim građanima planira da preko svoje mikrokreditne organizacije plasira kredite.

”Dodik, Cvijanović i Savanović tako već godinama, udruženim snagama, uništavaju državno preduzeće, hiljade radnika i njihovih porodica, ali prisješće im ona rakija koju su pili sa štrajkačima dok su im servirali laži i obmane, jer će za to morati da odgovaraju”, zaključio je Govedarica.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo