Stranačke aktivnosti     | 24.09.2018. 09:40 |

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

FENA Saopćenje

Stožerna stranka u Hrvata u BiH uistinu želi biti stožina oko koje se vrti sve i koja u svemu mora biti u pravu. Svi drugi koji misle drukčije protivnici su hrvatskoga naroda, po njihovoj logici, urotnici protiv njegove „svijetle“ budućnosti pod HDZ-om BiH i neprijatelji koji ni hrvatskom, a ni drugim dvama narodima, kao i ostalima u BiH, ne misle ništa dobro. To možete iščitati kada otvorite njihov portal „Smeće vijesti“ koji je doslovce – smeće za sebe.

Znamo mi iz Koalicije Hrvatsko zajedništvo kako stožerna stranka u Hrvata obiluje „mudrim glavama“ koje svoje mišljenje žele naturiti cijeloj bh. javnosti, a pogotovo hrvatskome narodu pa su te „mudre glave“ odlučile kako one imaju pravo prosuđivati i novinarske uratke te ih svrstavati u „poželjne“ odnosno „nepoželjne“ vijesti koje njima (ne)odgovaraju.Također znamo kako u stožernoj stranci u Hrvata ima vrsnim medijskih djelatnika i komunikologa, ali nismo znali kako su osnovali „regulacijsko vijeće za medije“, samo se pitamo kojega se kodeksa pridržavaju. Ne zaboravimo kako BiH nikada nije dobila pravi zakon o medijima koji je mogao i morao regulirati i ovu oblast, a također ne zaboravimo da i ta stranka participira u aktualnoj vlasti, a nešto se, valjda, pitaju i zastupnici te stranke u parlamentima.

Podržavamo javno izneseni sud glavne tajnice Udruženja bh. novinari Borke Rudić koja smatra kako ova stranica „predstavlja kršenje prava novinara, ali i izbornih zakona“ te se i mi javno pitamo tko to iz Izbornoga stožera HDZ-a BiH i s kojim pravom može sugerirati čitateljima da ''točno i objektivno stječu sliku političkih i društvenih događanja u Bosni i Hercegovini i šire''.

Citirat ćemo riječi glavne tajnice Udruge bh. novinari: "Odluka da jedna politička partija, u ovom slučeju HDZ, formira web stranicu pod nazivom 'Smeće vijesti' je krajnje problematična i profesionalno upitna, te može predstavljati kršenje izbornih pravila i važeće izborne legislative koja sadrži striktna pravila o tome mogu li politički subjekti ili ne, imati u svom vlasništvu medije''. Eto, mi iz Koalicije Hrvatsko zajedništvo tvrdimo: može i nitko im ne može ništa.

Ovim putem upozoravamo i Središnje izborno povjerenstvo BiH i Koaliciju „Pod lupom“ na zlouporabu medija u u predizborne svrhe čime se na ovaj način, kako to radi HDZ BiH, po našem mišljenju, krše i izborna pravila. Zato i mi, s pravom, od javnosti očekujemo da portal „Smeće vijesti“ baci u povijesno smeće, ali ne samo portal!

Informativno-promidžbeni ured

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Zelenika nije sigurna u regularnost izbora

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije